Kézilabda

2022.09.07. 16:00

Tempós és küzdős játékra lesz szükség ismét

Két csalódott csapat találkozik az NB I/B második fordulójában. A KTE-Piroska Szörp egy góllal alulmaradt hazai pályán az Ózddal szemben (30-31), míg a Salgótarján öt egységgel kapott ki a Vecsés otthonában (30-25) a nyitányon. 

Nyitray András

A KTE-Piroska Szörp szombaton a Salgótarjánnal küzd meg

Fotó: Nyitray András

A Salgótarján tavaly meggyőzően szerepelt, hiszen a bajnokságot az NB I/B felsőházának 8. helyén zárta, azóta azonban jelentős változáson esett át. A legfontosabb, hogy a KTE bajnokcsapatának kapitánya, dr. Bíró Balázs az NB I-es Gyöngyös hívásának tett eleget, helyette Kovács Attila érkezett a Ferencvárostól a vezetőedzői posztra. 

Ami a játékosokat illeti, Hajdú Péter az NB I-be feljutó Cegléd csapatához igazolt, Albert-Tóth László Budakalászra, míg Gyimesi Máté Ózdra távozott. Gyetvai Tamás és Nagy Tamás Balassagyarmatra, illetve Vecsésre igazolt. A sérüléséből lábadozó Musztács Dániel az NB II-es TF csapatát választotta, hogy újra játékba tudjon lendülni. 

A távozók helyére fiatalok érkeztek, így Varga Kristóf (Szeged), Jenei Bálint (FTC), Burony Bence (FTC), kettős engedéllyel Jaros Olivér (Gyöngyös), Nkousa Dávid (Gyöngyös). 

Amennyiben az újonc Kecskemét hasonlóan összeszedett játékot mutat, mint az Ózd ellen 55 percig, akkor izgalmas mérkőzésre van kilátás, és a KTE elhozhatja idegenből a bajnoki pontokat.

– Nekünk azt a tempós, küzdős játékot kell átmentenünk szombatra, amit mutattunk az Ózd ellen – mondta a mérkőzés előtt Tóth Norbert, a Kecskemét trénere – Ha még koncentráltabbak tudunk lenni támadásban, megtartjuk a védekezésünket jó kapusteljesítménnyel kiegészítve, akkor van keresnivalónk Salgótarjánban, és egyáltalán bármelyik csapat ellen. Bár még nagyon az elején vagyunk, de érdekesnek ígérkezik az idei bajnokság, kevés előre lefutott meccs lesz. Szombaton sokat fog számítani az aznapi forma, én azt mondtam a srácoknak, ugyanazt a hozzáállást várom, mint az ózdiak ellen. A Salgótarján otthon van, sokat kell utaznunk, de nekünk kell frissen és motiváltabban érkeznünk, és akkor elérhetjük a célunkat. 

A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik Salgótarjánban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában