Labdarúgás

2022.08.28. 20:25

Győzelemmel startolt a bajnok

A hétvégén mind a három osztályban megkezdődtek a megyei bajnokságok. Szombaton a megyei első osztályban két, a megye kettő Déli csoportjában egy, az Északi csoportjában pedig három mérkőzést játszottak le. Jutott még erre a napra egy Mol Magyar Kupa-mérkőzés is, a Lajosmizse vívta.

Munkatársainktól

A kecskeméti Patvaros Zsolt keresi a labdával a társát a tiszakécskeiektől zavartatva

MOL Magyar Kupa, 2. forduló 

Lajosmizsei VLC–Menton-FC Dabas SE 0–5 (0–3)

Lajosmizse, 100 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Bereczki Bence, Pálinkás Donát). 
Lajosmizse: Lord – Fekete A., Orlov, Borsos (Ulicska, 56.), Halasi, Tarnóczki (Sinka, 46.), Móra (Menich, 79.), Kiss L. (Fekete D., 46.), Rapi, Bán, Tamás (Dóka, 56.). Edző: Árva Zsolt. 
Dabas: Czerula – Sziklási, Szabó D., Lettner (Pável, 61.), Szabó L. (Benkő, 56.), Tóth D., Erős, Dudás (Forgács, 46.), Fritz, Földes (Kiss Á., 46.), Domonkos (Csúri, 46.). Edző: Fehér Ádám György. 
Gól: Lettner (17., 46.), Szabó L. (22.), Sziklási (49.), Szabó D. (91.). 
Sárga lap: Sinka (57.), Fekete A. (76.), ill. Erős (52.), Forgács (64.). 

Megyei I. osztály 

Tiszakécske II.– Kecskeméti LC 1–0 (1–0)

Tiszakécske, 150 néző. Vezette: Tóth Róbert (Berger Tibor, Apró Ferenc). 
Tiszakécskei LC II.: Cseh – Horváth A., Végső, Varga N. (Tóth K., 59.), Oberna, Klemenc (Hoffmann, 78.), Káli, István L., Tóth-Molnár (Tóth M., 89.), Ludánszki, Alberti (Szólát, 68.). Technikai vezető: Bagi Gábor. 
Kecskeméti LC: Kormos – Szabó V., Balázs (Kovács D., 87.), S. Juhász (Urbán, 76.), Tóth A. (Varga S., 70.), Patvaros, Bozsik, Fekete (Varga M., 46.), Kőrös, Gáspár, Bessenyei (Figura, 67.). Edző: Nagy Lajos. 
Gól: Káli (16. perc). 

Kiskunfélegyháza– Kecel FC 3–2 (3–0)

Kiskunfélegyháza, 150 néző. Vezette: Bartucz Tamás (Csengető Endre, Kőhalmi Attila). 
Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Szűcs, Nagy D. (Kurgyis, 73.), Magony, Valkai, Oroszi (Erős, 63.), Nagy V. (Ábel, 78.), Kanyó, Urbán, Szabó (Makány, 88.), Nemesvári (Bálint, 73.). Technikai vezető: Tóth István. 
Kecel FC: Gerner – Vata (Döbrentei, 53.), Bányai, Gavula, Doszpod (Tóth P., 88.), Sendula, Patai, Torma, Brindza, Csáki, Herczeg (Borka, 93.). Szakmai igazgató: Pandur László. 
Gól: Szabó P. (30.), Nagy V. (33.), Nagy D. (40,.), illetve Patai (56.), Gavula (59.). 
Sárga lap: Ábel (89.), illetve Brindza (79.), Döbrentei (65.). 
Kiállítva: Gerner a 93. percben. 

Némedi Norbert, a Kiskunfélegyháza játékosa: – Az idény első meccse volt, ami látszódott is a két csapat teljesítményén. Két ellentétes félidőt játszottunk ma. Az első játékrész jól sikerült, a másodikban volt egy ötperces rövidzárlatunk, amikor visszajött az ellenfél a meccsbe. Ezt nyögtük is aztán a lefújásig, az előnyünk azonban végül végig kitartott. Igaz, hogy hibáztunk egy büntetőt, amivel jóval simábbá tehettük volna a második félidőt. A végjáték így aztán meglehetősen izgalmas lett, de azért nagyon örülök, hogy a hazai pályán sikerült győzelemmel rajtolnunk. 
Pandur László, a Szabadszállás szakmai igazgatója: – A regnáló tavalyi bajnokcsapat csapott össze a kupagyőztessel Félegyházán. A játék összképe alapján, véleményem szerint, nem érdemeltünk vereséget. Az első félidő 30. percéig ugyanis gyakorlatilag az történt a pályán, amit mi akartunk, bár az akkori játékfelfogásunkkal nem érettem teljesen egyet. A játékrész utolsó negyedórájában aztán gyorsan kaptunk is három gólt, mindegyiket egyéni hibákból. A szünetben rendet kellett tenni a fejekben, a második félidőre aztán egy egészen más csapat lépett pályára, előbb szépítettünk, majd pedig a második gólt is megszereztük. Ezt követően rúgtunk három kapufát, jó néhány helyzetet sikerült kialakítanunk, melyeket kihagytunk. A meccs vége is tartogatott izgalmakat, a büntetőnket a félegyházi kapus kivédte. Az i-re végül is nem sikerült feltennünk a pontot. A fordulatos, változatos mérkőzésen nem érdemeltünk vereséget. A Kiskunfélegyháza azt játszotta, amit a legjobban tud, mi viszont ezúttal csak egy félidőn keresztül hoztuk a formánkat. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a megye kettő Déli csoportjában pedig egy, az Északi csoportban három mérkőzést vívtak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában