Futsal

2022.07.18. 11:01

Kialakult a futsal NB I. teljes mezőnye

Az SG Kecskemét Futsal már javában készül az NB I. 2022/2023-as idényére, mostanra pedig az is eldőlt, hogy milyen mezőnyben kaphat helyet a kecskeméti együttes.

Nyitray András

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

Változás lesz idén az NB I.-ben, hiszen új versenykiírás szerint, kettővel több klubbal rajtolhat el a mezőny. Az osztályozók és a nevezések után eldőlt, hogy összesen öt újonc szerepel majd az élvonalban. A TFSE és a Kistarcsa kiesett, míg a megszűnő Nyírgyulaj jogutódjaként a Nyírbátor indul majd. Két év szünet után tér vissza az élvonalba a Rubeola FC, míg három abszolút újonc, az ELTE, az MFA, és a Nyíregyháza is tagja a mezőnynek.

A lebonyolítás változatlan, az első hat a felsőházban, a második hat az alsóházban küzdhet az oda-visszavágós alapszakasz végeztével. A rájátszásban szintén két kör vár a csapatokra, a felsőházban az első kettő a bajnoki címért, a harmadik és a negyedik a bronzéremért csatázhat majd, míg az alsóház utolsó két együttese kiesik.

Az NB I. mezőnye: Aramis, DEAC, Nyírbátor, BEAC, MFA, Nyíregyháza, Veszprém, Berettyóújfalu, SG Kecskemét, Újpest, Haladás, Rubeola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában