Labdarúgás

2022.07.29. 12:03

Erősödött kerettel készül a Mélykút

Az elmúlt szezonban a megyei másodosztályban ötödik helyen célba érő Mélykút megkezdte a felkészülést a következő bajnoki évre.

Földes Péter

Az elmúlt idényekben megszokott volt, hogy a Mélykút gárdája rendre meggyőzően szerepel a megye kettő Déli csoportjában. Nem volt ez másképp az előző szezonban sem, ugyanis a gárda az ötödik helyen ért célba. Főként a tavaszi évadban nyújtottak jó teljesítményt, amikor legyőzték – többek között – a végső győztes Kunbaját, továbbá döntetlent játszottak a második Borotával is. Bényi József játékos-edző elmondta, hogy náluk nem az erőnlét a legfontosabb a felkészülési időszakban. 

– Július 22-én, pénteken kezdtük meg a felkészülést a következő szezonra. Elsősorban labdás gyakorlatok vannak, néha egy-két rövidtávú futás, de az elsődleges a labdás mozgásokban való fejlődés. Erre építjük az edzéseket, kis játékokból labdabirtoklás, labdaérzékelés. 

Az edzések mellett felkészülési mérkőzéssel is készülnek a szezonra. 

– Július utolsó hétvégéjén játszunk Madarassal, utána a Bácsalmás második együttesével. Az azt követő héten még kérdéses az ellenfél, a főpróba pedig a Kunfehértó ellen lesz. 

Bényi József beszélt az igazolási koncepcióról is. 

– Minden nyáron. illetve minden télen az a fő dolog, hogy egyben maradjon a társaság. Hála Istennek ez eddig remekül működött, nyilván mindig van egy-két játékos mozgás. Most az volt a célunk, hogy mindenképpen kell két-három játékos, ugyanis a bajnokság végére elfogytunk. Így érkezett hozzánk Borsos Ferenc és Brezovszki Bálint Tataházáról, illetve Hauk Martin Kisszállásról. Továbbá van egy algériai játékos, aki itt él Mélykúton, neki is feltehetően rendben lesznek a papírjai és le tudjuk igazolni. 

A csapat az elmúlt szezonban hatalmas bravúrt hajtott végre azzal, hogy legyőzte a Kunbaját. A mester elmondta, hogy nagy lökést adott nekik ez az eredmény a későbbiekben. 

– Mindenképp bravúr győzelem volt, de nem érdemtelenül győztünk. Az a diadal a bajnokság hátralévő szakaszára hatalmas erőt adott a csapatnak. 

Annak a kulcsa, hogy miért képes a Mélykút rendre a mezőny felső felében befutni, alighanem az összeszokottság. – Nagyon jó garnitúrával dolgozom, illetve kevés a játékosmozgás a keretben. A fiúk ismerik egymás gondolatait, barátokból áll a csapat, ennek tudható be az, hogy mindig a dobogóért tudunk harcolni. 

A következő szezonban a dobogó lebeg a tréner szeme előtt. 

– Így, hogy meg tudtuk erősíteni a csapatot minőségi játékosokkal, fogunk tudni előre lépni. Sajnálom, hogy csonkított bajnokság van. Az mindenképp jó, hogy háromszor játszunk, ugyanis többet leszünk pályán. Kérdés, hogy kivel játszunk itthon kétszer, illetve kivel idegenben kétszer, de azt gondolom, hogyha a csapat beleáll a mérkőzésekbe és a sérülések elkerülnek bennünket, akkor a dobogó valamely fokára odaérhet ez a társaság – zárta gondolatai Bényi József. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában