Labdarúgás/Galériával

2022.06.11. 20:08

Nemes bosszút állt a Fülöp

A sereghajtó Fülöpjakab a 11. helyen álló Fülöpszállást fogadta a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában, a zárófordulóban. Mindkét csapat szeretett volna javítani a helyezésén, ez a magabiztos győzelmet arató Fülöpszállásnak sikerült.

Vincze Miklós

Magabiztos győzelmet aratott a Fülöpszállás Fotó: Gulyás Sándor

Mind a két gárda számításba vette, hogy igen magas hőmérséklet várja őket a pályán, így nem sokkal a kezdés előtt ballagtak ki, bölcsen nem vitték túlzásba a melegítést. Az első tizenegy percben három alkalommal is a szabadrúgásból veszélyeztetett a hazai gárda, a dolognak két szépséghibája volt hazai szemszögből. Egyikből sem lett gól – igaz, a harmadik kísérletből, jó harminc méterről Mizsei Adrián veszélyesen tekeredő lövése megdöngette a felső lécet –, és hogy az első, 2. percben történt kísérlet utáni támadásból a Fülöpszállás megszerezte a vezetést, Csordás Zoltán helyezett balról, 12 méterről a hazai kapuba, 0–1. A 16. percben Petrányi Csaba ívelt előre szabadrúgásból, Csordás Zoltán ezúttal fejjel csúsztatott a hazai kapu bal alsó sarkába, 0–2. A 19. percben szépíthetett volna a Fülöpke, ám Szabó Ádám hiába lőtt 12 méterről, jobbról Mizsei remek passza után a hosszú sarok irányába, Szalkai Zsolt lábbal mentett. A 28. percben egy előreívelt labdára Varga Tibor rajtolt rá, az ötös előtt érte utol, de látszott, hogy magas neki, így ő röplabdásokat megszégyenítő módon – ráadásul nem titkolózni próbálkozva, mint a 86-os vébén Maradona, hanem vállalva megoldását –, kézzel ütötte a jobb felső sarokba. Egy sárgát bőven megért a látványos megoldás. 

A 33. percben ismét Csordás felé repült egy labda, Palásti András igyekezett fejjel menteni előle, félsikerrel, de a félmagasan a jobb sarokba tartó labdáját Görög Tibor bravúrral ütötte szögletre. 

Egy percre rá Polyák Roland gurítását követően pattant vissza a kapufáról a labda. A 39. percben mesterhármasnak tapsolhattak a vendégszurkolók, Pusztai Martin előreívelését követően Csordás jobbról, 12 méterről helyezett laposan a hosszú sarokba, 0–3. Mezőnyben kiegyenlített volt ugyan az első félidő, de Csordást nem tudták tartani a hazaiak. A 41. perben Mizsei erős és nagy bedobását követően egy védő fején megcsúszott a labda, Szalkai egy robinzonáddal ütötte ki a jobb ficakba tartó labdát.

A kezdés után Csordás indult meg a jobb oldalon és keverte meg a hazai védelmet, középre adását követően Kovács Bence lőtt, a kapu üres volt, egy védő azonban menteni tudott. Három percre rá a hazai Szabó Pál durrantott a jobb alsó sarok mellé. Két percre rá Tóth Szabolcs eresztett meg egy életerős bombát a másik oldalon, az ő labdája is mellé suhant. Két percre rá ismét Szabó Pál lőtt, ezúttal a bal alsó sarkot célozta meg, Szalkai ezúttal vetődve mentett. A 62. percben újra Csordás vágott ki egy nagy szólót, a lövése nyomán a kapusról kipattanó labdát Kovács Bence helyezte jobbról a kapuba, 0–4. Három percre rá Polyák Roland állította be a végeredményt, a bal oldalon pattant hozzá a labda, ő habozás nélkül a hosszú sarokba lőtt, 0–5. A 71. percben a kapujából kilépő Görög lökte fel Csordást, mielőtt elütötte volna a labdát, 11-es. Víg Gábornak a kapu jobb oldalába tartó labdáját Görög vetődve védte. 

A 81. percben Vizi Renátó adat bele minden elkeseredését egy 30 méteres lövésbe, a labda a felső lécről pattant vissza a mezőnybe. Vizi kisvártatva ismételhetett, második bombája fölé ment. Az eredmény már nem változott, ilyen arányban is megérdemelten győzött a Fülöpszállás, és végzett a Ballószögöt és a Tiszaalpárt megelőzve a 9. helyen. A legjobban az a hazai szurkoló járt, aki váratlanul beugrott helyettesíteni a büfébe, és pontosan öt jelenetről maradt le, az öt vendéggólról. Ő – legalábbis ha csakis a saját vizuális emlékeit fogadja el – abban a tudatban mehetett haza, hogy a csapata gólnélküli döntetlent ért el.

Kürtösi Szabolcs: – A játék képe alapján megérdemelten győzött ilyen arányban is a Fülöpszállás. Óriási egyéni hibák előzték meg a kapott gólokat, tipikus megye hármas hibák. Persze, éppen ezért vagyunk mi megye hármasok, de attól még bosszantó gólok előtt ekkora hibákat elkövetni.

Deák Sándor: – A pályára kijövet megmondtam a srácoknak, hogy ma csak a győzelmet tudom elfogadni. Vissza akartunk vágni azért, hogy tavaly ősszel, amikor a covid miatti megbetegedések miatt halasztani szerettük volna a meccsünket, a Fülöpjakab nem ment bele. A pontbüntetés mellett még pénzbüntetést is kaptunk. Ez a tüske mindmáig bennünk maradt. Sajnos pici a fülöpjakabi pálya, nem tudtuk a saját játékunkat játszani, de ma mindenki jól teljesített. Régen szereztünk már idegenben ennyi gólt, ráadásul nem is kaptunk. Le a kalappal a srácok előtt, és a szurkolótáborunk előtt is. Most elmegyünk két hét pihenőre, aztán kezdődik a felkészülés.

Fülöpjakab–Fülöpszállás 0–5 (0–3)

Fülöpjakab, 120 néző, vezette: Péter-Szabó Ottó (Minda Róbert, Barta Viktória)

Fülöpjakab: Görög – Vizi, Giljon (Szabó P. 46.), Szabó Á. (Baráth 60.), Mizsei (Cseh 46.), Vakulya, Palásti, Kun (Bodor 74.), Kis K., Fehér, Hájas. Edző: Kürtösi Szabolcs.

Fülöpszállás: Szalkai – Pataki, Petrányi, Varga T. (Deák 60.), Koács B. (Vig 69.), Tóth Sz., Dóka, Csordás (Csernák 78.), Polyák (Pusztai V. 68.), Pusztai M., Andó. Játékos-edző: Deák Sándor.

Gól: Csordás 2., 16., 39., Kovács B. 62., Polyák 66.

Sárga lap: Vakulya 15., Cseh 85., illetve Tóth Sz. 13., Varga T. 28. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában