Küzdősport

2022.06.10. 08:39

Gera Zorka Kecskeméten bizonyítana

Szombaton délután 15 órától 23 óráig összesen 32 meccset szurkolhatnak végig a küzdősportok szerelmesei a Superfight Series Hungary 9. gálája keretében Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban.

Vincze Miklós

Gera Zorka harmadszor szerepel hazai közönség előtt. Beküldött fotó

A pofonoktól, rúgásoktól viharos szombat estén szerb, szlovák, román, albán, görög harcosok küzdenek meg Magyarország legjobb K–1- és muay thai versenyzőivel. A rendezvényen több hazai versenyzőnek is szurkolhatnak a drukkerek. 

A kecskeméti Antal Ferenc, a kecskeméti Star Gym Európa-­bajnok muay thai versenyzője a szerb kick-box bajnok Nikola Marinkovic ellen lép szorítóba. Fiatal koruk ellenére magas szinten és technikásan küzdenek mindketten, így hatalmas ütközetre lehet számítani. László Ferenc, a Mizse K–1-harcosa Balássy Bálinttal, a tatabányai Bányász Gym versenyzőjével csap össze, kőkemény, parázs összecsapásra van kilátás a két rutinos versenyző között. Két fia­tal titán is ringbe lép. Német Attila a kecskeméti Star Gym Európa-bajnok muay thai versenyzője, Kustánczi Dárius pedig a szombathelyi Controll SE színeiben ért el itthon és külföldön is több kick-box bajnoki címet. 

Gera Zorka hazai pályán, hazai közönség előtt lép szorítóba a román Cosma Florina ellen K–1-szabályrendszerben. 

A Star Gym Kecskemét magyar bajnok K–1-ese több mint két év elteltével szerepel ismét a Messzi István Sportcsarnokban. 

– Motivált vagyok, szenzációs érzés lesz itthon bunyózni – nyilatkozta Gera Zorka, aki civilben harmadéves a Szegedi Egyetemen, testnevelés és angoltanár szakon. – A karrierem elején kétszer is megadatott, hogy hazai pályán küzdhessek, bevallom, akkor még nem is tudtam igazán értékelni, ma már annál inkább. Itt lesznek a barátaim, a családom, azt érzem, hogy mindenki támogat. Ez óriási erőt ad majd a ringben. 

Gera Zorka, aki az ikertestvére, Gera Miron hatására kezdett el muay thaiozni, miután a kosárlabdába is belekóstolt, belehúzott a felkészülésbe a gála előtti időszakban. – Főleg az erőnléti edzéseken volt a hangsúly. Nem igazán szeretek futni, de sosem maradhat ki. Fáradtsági szinttől is függ, de rendszeresen napi öt kilométer körül futok edzések előtt. És az erőnlétépítés mellé jön maga a bunyó, az is legalább heti hatszor egy óra. 

Az érdeklődők a versenyzők nyilvános mérlegelését is megtekinthetik pénteken 17 órától Kecskeméten, a Malom Központban.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában