Kézilabda

2022.05.28. 07:00

Hazai környezetben búcsúzik az élvonaltól a KTE-Piroska Szörp

Szombaton utolsó mérkőzését vívja a férfi NB I.-ben a Kecskeméti TE-Piroska Szörp, mely a Csurgói KK-t fogadja 17 órás kezdéssel a Messzi István Sportcsarnokban. Az újonc kecskemétiek már korábban kiestek, de szeretnének jó szájízzel búcsúzni az élvonaltól, illetve saját közönségüktől is.

Nyitray András

Szépen szeretnének elköszönni a piros mezes kecskemétiek a szurkolóiktól Fotó: Bús Csaba

Véget ér az NB I.-es kaland a Kecskeméti TE számára, hiszen szombaton befejeződik a szezon. Az újonc együttes nagy fába vágta a fejszéjét tavaly nyáron, amikor nekivágott az élvonalnak, és a bravúrral felérő bennmaradást végül nem sikerült elérnie a gárdának. A KTE-Piroska Szörp a 14., azaz az utolsó helyet foglalja el a tabellán továbbra is, pontban azonban még akár befoghatják a már szintén kieső Eger alakulatát egy győzelemmel. Az utolsó meccsen már becsületbeli ügy a győzelem, hiszen hazai közönség előtt búcsúz­hat a csapat, melyet az egész szezonban türelmesen és lelkesen támogattak a drukkerek. 

A Kecskemét legutóbb Tatabányán lépett pályára, a papírformának megfelelően a Komárom-Esztergom megyei alakulat nyerte a meccset (42–34), noha a papírforma időnként borul, ezt épp a Tatabánya szenvedte meg a két gárda őszi összecsapásán (27–26). Szombaton azonban kétség sem fért ahhoz, hogy a Tatabánya jóval jelentősebb játékerővel bírt, mint a Kecskemét. A legutóbbi hazai találkozón – a NEKA ellen – azonban kiválóan kézilabdázott és győzött a KTE (27–22), így jók az esélyei, hogy a Csurgónak is visszavágjon a februári vereségért. 

Nem lehetetlen feladat legyőzni a mostani riválist tehát, mely a 9. helyet foglalja el a tabellán, így abszolút tét nélkül léphetnek pályára a vendégjátékosok, de ez aligha mutatkozik majd meg a meccsen. Baranyai Norbert tanítványai tíz győzelem mellett egy döntetlent és 14 vereséget jegyeznek. A Csurgó formájára nem lehet panasz, a legutóbbi két fordulóban előbb Komlón győztek egy góllal (29–30), a múlt héten pedig a Fejér–B.Á.L. Veszprém gárdáját múlták felül két találattal (30–28). Egészen biztos, hogy Kecskemétről is koncentrált játékkal igyekeznek elvinni a két bajnoki pontot. A párharc érdekessége, hogy Bencze József, a Kecskemét vezetőedzője korábban éppen a csurgói klub szakmai munkájáért felelt. 

– Szeretnénk itthon szépen búcsúzni hazai közönségünktől. Tudjuk, hogy jó formában kézilabdázó Csurgó jön Kecskemétre, az elmúlt mérkőzéseken kiváló támadójátékot és nagyon kemény védekezést mutattak be. Nem lesz könnyű dolgunk, de azon leszünk, hogy a minket minden körülmények között támogató közönséget győzelemmel örvendeztessük meg – mondta a mérkőzés előtt Bencze József vezetőedző. 

A mérkőzés 17 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban szombaton.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában