Kézilabda / Galériával

2022.04.08. 20:26

Megszerezte ide első győzelmét a KTE-Piroska Szörp

A sereghajtó KTE-Piroska Szörp a 7. helyen álló Budakalászt fogadta a férfi kézilabda NB I. 21. fordulójában. A mérkőzést a helyenként extázisban játszó hírös városi gárda meggyőző játékkal, magabiztosan nyerte.

Vincze Miklós

Óriási győzelmet aratott a Kecskemét. Fotó: Bús Csaba

A kecskemétiek a Marczika – Menyhárt, Vetési, Hiramoto, Szrnka, Enomoto, Országh kezdővel futottak ki a csarnok parkettájára, több mint félháznyi lelkes hazai szurkolótábor előtt. A hazai tábor ovációi az első hét percben nem a hazai góloknak szóltak, hanem a vendég kísérletek hárításainak, az első nyolc percben ugyanis egyáltalán nem esett gól. A jég a 9. percben tört meg, Perisic talált a hazai kapuba, de még ugyanebben a percben megszületett az első hazai találat is, Vetési lőtt gólt, 1–1. 2–2-es állást követően legközelebb a 14. percben esett gól, akkor először szerezték meg a hazaiak a vezetést Hiramoto révén, 3–2.

 A 19. percre aztán a hazaiak szorgalmas játékkal háromra növelték a hazai előnyt – Országh alakította 6–3-ra az állást –, megőrizni azonban ezt nem sikerült, mert bár továbbra sem potyogtak a gólok, és a hazai kapusok is remekeltek, a 27. percre újra 9–9–et mutatott az eredményjelző, az első játékrész pedig 10–10-es állással zárult.

 

A második játékrészben 12–10-re, majd 13–12-re is a vendégek vezettek, majd a 36. percben Szrnka találatával újra egál lett az állás, Enamoto eredményessége révén pedig már újra a hazai gárdánál volt az előny. A 38. percre Horváth Andor kettőre növelte a fórt, és 46 perc elteltével újra három góllal vezetett a KTE. Extázisban küzdött a hazai gárda, extázisban volt a szurkolótábora is, Vetési következő góljával már 22–18-ra módosult az állás, kilenc perccel a befejezés előtt. Nem lehet, nem létezik, hogy most sem sikerül, futhatott át a hazai szurkolók agyán, amikor Koncz góljával újra feljött kettőre a Kalász, ám némi túlzással megijedni nem is volt idő, Országhnak, majd Vetésinek köszönhetően az 58. percben már újra négy volt a hazai előny, 26–22-t mutatott ekkor a tábla. 

A hazai Mazák Lajos megkapta a harmadik kétperces büntetését, és vele az ezzel automatikusan járó piros lapot, ám Országh még emberhátrányban is eredményes tudott lenni, 27–22.

 Ezt követően már csak a mai napon szinte szárnyaló hazaiak találtak be a kapuba – még kétszer, Vetési és Országh révén –, így 29–22-es, szenzációs győzelmet aratott a KTE-Piroska Szörp, ami azt jelentette, hogy csapat és közönsége egy héttel a Pick Szeged elleni találkozó után újra egymásra talált.

Bencze József, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője: – Ma sikerült kihasználunk a Budakalász megingásait, euforikus állapotban és jól kézilabdáztak a srácok. Az elején mind a két csapat igen nehezen került lendületbe, de egy sok hibával tarkított első félidő után a második játékrészben sikerült a jó védekezésünkkel párosult jó helyzetkihasználásunknak köszönhetően gólokat szereznünk. Ma megérdemelten nyertünk, dolgozunk tovább azon, hogy sikerrel hajtsuk végre a célkitűzésünket, a bentmaradást. A vendégek megsérült irányítójának, Kiss Bencének jobbulást kívánok.

 

Karai Miklós, a KTE-Piroska Szörp játékosa: – Gratulálok a Budakalásznak, hiszen egy nagyon jó meccset játszottunk velük, de a Kecskemétnek is, hiszen egy nagy győzelem ez a számunkra. Szerencsére tovább tudtuk vinni azokat a pozitívumokat, amelyek a Szeged ellen jellemezték a csapatot, ennek nagyon örülök. Élveztük a kézilabdát, felszabadultan játszottunk, ennek köszönhetően egy nagyon jó mérkőzést tudtunk megnyerni.

 

Csoknyai István, a Budakalász vezetőedzője: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, és később sem találtuk meg a ritmust. Amit a közelmúltban felépítettünk, azt ma sikerült lerombolnunk. Persze ez mit sem von le a hazaiak érdemeiből, akik szenzációsan, taktikusan, okosan játszottak hatvan percen keresztül, miközben mi a saját magunk ásta gödörből nem bírtunk kikecmeregni. Megpróbáltunk mindent, de a második játékrészre a játékunk görcsössé vált. 

Kecskeméti TE-Piroska Szörp–Budakalász KZRT 29–22 (10–10)

Kecskemét, 750 néző, vezette: Sándor László, Szikszay Csaba.

A kecskeméti gólszerzők: Vetési 8, Országh 6, Karai 4, Enomoto 3, Szrnka 3, Hiramoto 2, Horváth 2, Simon 1.

A Budakalász gólszerzői: Koncz 8, Mikhalin 3, Perisic 3, Holpert 2, Juric-Grgic 2, Varjú, 2, Kiss B. 1, Sinkovits 1.

Hétméteresek: 5/4, illetve 8/5.

Kiállítások: 14, illetve 10 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában