Kézilabda

2022.02.25. 07:00

Égetően kellene egy siker

A KTE-Piroska Szörp újabb nehéz csatára készül a férfi NB I. 16. fordulójában. A kecskemétiek a Fejér-B.Á.L. Veszprém vendégeként léphetnek pályára szombaton 18 órás kezdéssel, a cél továbbra is az első tavaszi pontok megszerzése a bajnokságban. Nem áll egyszerű feladat előtt Bencze József együttese, hiszen ősszel a Messzi István Sportcsarnokban riválisuk tudott nyerni.

Nyitray András

Karai Miklós (labdával) Veszprémben is kemény párharcokra számíthat Fotó: Bús Csaba

Noha nem sok babér termett idén a kecskeméti csapat számára a bajnokságban, még mindig nem lehetetlen elegendő pontot gyűjteni az áhított bennmaradáshoz. Ehhez azonban már bravúrok is kellenek, amikre de­cemberben még képes is volt a KTE. Nagyon fontos lenne, ha Veszprémben újra ezt az arcát mutatná a társaság, hiszen a fordulók fogynak, a képzeletbeli vonalhoz viszont közelíteni kellene. 

A „kisebbik” veszprémi csapat fogadja szombat este a Kecskemétet a városi sportcsarnokban. 

Az előző fordulóban egyik csapatnak sem termett túl sok babér. A Fejér-B.Á.L. Veszprém hazai pályán kapott ki négy góllal a Balatonfüredtől (26–30), míg a Kecskemét ugyancsak hazai pályán maradt alul a Komlóval szemben (24–37). A Fejér-B.Á.L. Veszprém négy győzelemmel, egy döntetlennel és tíz vereséggel, kilenc megszerzett ponttal a 12. helyről várja a találkozót, míg a Kecskemét továbbra is sereghajtó az NB I.-es bajnokságban, eddig összesen négy pontot tudott szerezni az együttes. Mindkét gárda számára rendkívül fontos a győzelmek gyarapítása, már csak ezért is kemény összecsapásra számíthatnak a szurkolók. 

A felek szeptemberben már megmérkőztek egymással Kecskeméten, a párharcból akkor a veszprémi fiatalok kerültek ki győztesen. Érdekesség, hogy a bajnoki meccs mellett hamarosan – március 1-jén és március 8-án – a Ligakupában is találkozik egymással a két csapat a legjobb nyolc között, az első összecsapás helyszíne Veszprém, a második mérkőzés a Messzi István Sportcsarnokban lesz. A párharc győztese a legjobb négy közé jut majd. 

– A múlt heti vereség után bízom benne, hogy összeszedjük magunkat, és Veszprémben jó játékkal rukkolunk elő. 

Ez persze nem elég, csak akkor van esélyünk nyerni, ha az egész csapat odateszi magát, és le sem veszi a szemét a célról – mondta a meccs kapcsán Bencze József, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője. 

A kecskeméti klubhoz kapcsolódó hír, hogy Menyhárt Máté nyártól Gyöngyösön folytatja pályafutását, a játékos azonban addig természetesen a KTE bennmaradásáért fog mindent megtenni a hátralévő fordulókban, így Veszp­rémben is. A játékos elmondta, hogy amíg csak lehet, küzdeni fognak céljuk eléréséért. 

– Derült égből villámcsapásként ért a Gyöngyös megkeresése – mondta a nyártól esedékes klubváltás kapcsán Menyhárt Máté. 

– Bevallom, jólesett, szakmai szempontból nagy előrelépés számomra, hogy egy stabil középcsapatban folytathatom a kézilabdát. 

Annál is inkább, mert azoknál az élvonalbeli csapatoknál, ahol eddig megfordultam, többnyire a kiesés ellen küzdöttünk. Gyöngyösön más a cél, a vezetőség szimpatikus és stabil jövőképet festett, így örömmel mondtam igent. Ami a Kecskemétet illeti: nem egyszerű a helyzetünk, hiszen közvetlen vetélytársaink kissé „ellógtak” előlünk, így továbbra sem lehetünk nyugodtak. Természetesen tovább küzdünk a kiesés ellen, és amíg Kecskeméten vagyok, mindent megteszek azért, hogy együtt elérjük a célunkat – tette hozzá a KTE-Piroska Szörp játékosa. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában