Röplabda

2022.01.14. 15:02

Előnyt akarnak szerezni

A Kecskeméti RC férficsapata hétvégén első tétmeccsét vívhatja meg ebben az évben, ami rögtön hatalmas téttel bír. A KRC a Pénzügyőrt fogadja szombaton 18 órás kezdéssel a Messzi István Sportcsarnokban.

Nyitray András

Komoly rangadóval kezdi az évet a Kecskeméti RC hazai pályán

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Ami a keret állapotát illeti, betegség miatt nem lesz hiányzója a KRC-nek, optimális helyzetből várja az együttes az összecsapást. Nem pihenhetett sokat az ünnepek alatt sem a Kecskeméti RC, hiszen a kupában a magyar mezőny talán legjobb erőkből álló csapatával kell megmérkőzniük. 

A hazaiak ezzel együtt bizakodóak, becsülettel készültek az előttük álló hatalmas megmérettetésre. 

– A 2022-es esztendő első komoly feladata az elődöntő lesz számunkra a kupában. Pont ezért nem is pihenhettek sokat a játékosok a két ünnep között sem, csak apróbb szüneteket tartottunk a munkában. A múlt héten folyamatosan keményen dolgoztunk már, az évben előttünk álló feladatokra készülve – mondta Nagy József, a Kecskeméti RC vezetőedzője. 

A Pénzügyőr idén is remekel, a bajnokságban hét meccséből hatot nyert meg a fővárosi alakulat, így legyőzni őket majdnem a bravúrkategóriába sorolható már. Kecskeméten viszont erre készülnek, szeretne valamilyen előnyt szerezni a visszavágóra a KRC. 

– Tudjuk, hogy a Pénzügyőr az egyik legjobb csapat a bajnokságban, de nem feltartott kezekkel szeretnénk kimenni a pályára szombaton. Én mindenképpen győzelemben gondolkodom, teljesen mindegy, hogy milyen különbséggel, de így gondolkoznak a játékosok is – mondta az esélyek kapcsán a Kecskeméti RC vezetőedzője. 

Nagy József újonc trénerként először került egy trófea belátható közelébe, de egyelőre ezen még nem morfondírozott külön a kecskemétiek mestere. 

– Őszintén szólva erre még nem gondoltam. Csak azon járt most az agyam az utóbbi hetekben, hogy a srácok megfelelően elvégezzék a munkát, és kihozzunk magunkból mindent a meccsen – mondta Nagy. 

Nagyon sok időnek kell eltelnie majd a két találkozó között, ugyanis az elődöntő visszavágóját csak közel egy hónap múlva, február 11-én játsszák le a csapatok. Megjósolni is lehetetlennek tűnik, hogy ez kinek jelenthet előnyt, vagy éppen hátrányt majd. Ezt a kecskemétiek trénere sem merte megtippelni. Még ha előnyt nem is, hátrányt talán nem feltétlen jelent majd ez a forgatókönyv. 

– Nem lehet tudni, kinek mit jelent ez. Annyi variálás volt az időpontokkal kapcsolatban, hogy ez lett az utolsó időpont, amiben meg tudtunk állapodni. Eredetileg január 30-ig kellett volna lejátszani a meccseket, de a szövetség végül engedett, mert a Pénzügyőrnek nem felelt meg. Nekünk nem feltétlen hátrány ez, mert addigra fel tud épülni a feladónk is sérüléséből – mondta a vezetőedző. 

– A srácok a múlt heti fáradtságot kipihenték, sokkal jobb állapotban voltak már a mostani edzések után. Betegség szerencsére nem hátráltat minket, a fizikai fáradtságon pedig túljut mindenki a meccsig. Dimitri Szidiropulosz bokája gyógyulóban van, ő is teljes értékű edzésmunkát tud végezni. Tudom, hogy közeleg a bajnoki rajt is, de megmondom őszintén, egyelőre csak ezzel a mérkőzéssel foglalkozunk – mondta Nagy József. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában