Labdarúgás

2021.12.24. 07:00

Megerősítenék a keretet

Véget ért a Merkantil Bank Liga őszi szezonja, sőt már a tavasziból is lejátszottak egy fordulót. A Tiszakécskei LC csapata az utolsó helyről várja a folytatást.

Szentirmay Tamás

Visinka Ede optimista a tavaszi folytatást illetően

Forrás: Szentirmay Tamás

December 12-én befejeződött az idei labdarúgó idény, jelenleg a pihenőjüket töltik a játékosok. Az őszi szezon nem úgy sikerült, ahogyan azt a vezetőség, a szurkolók vagy akár a játékosok is elvárták volna maguktól, mert az első három fordulót kivéve, végig a tabella utolsó helyét foglalták el.

Ennek már korán meg is lett az első következménye: Nagy Sándor vezetőedzőt menesztették, akinek helyét átmenetileg Virágh Ferenc vette át Visinka Ede érkezéséig. A játékosok közül szerződést bontottak Albert Ádámmal, majd megváltak Virágh Ferenc pályaedzőtől, Nagy Zsolt kapusedzőtől, és Vellai Áron erőnléti edzőtől is, miután továbbra sem jöttek a pontok.

A 12. forduló előtt sikerült megtalálni az edzői stáb új tagjait. Azóta a pályaedzői feladatokat Kitl József látja el, a kapusokkal Németh Viktor foglalkozik, míg Kertes Istvánnal az erőnléti gyakorlatokat végzik a keret tagjai. Az őszi teljesítményről Visinka Ede vezetőedzőt kérdeztük. – Fontos volt amikor idekerültem, hogy sok ismerősöm volt és van Bács-Kiskun megyében – tekintett vissza Visinka. – Ez adott egy olyan motivációt, hogy szerettem volna visszakerülni az NB II-es foci körforgásába. Amikor megkeresett Nyilas Elek szakmai igazgató, akkor átgondoltam, hogy mit jelent majd ez nekem és a csapatnak, de kihívás volt és belevágtam. Azt hiszem jól döntöttem, mert nagyon szeretek Tiszakécskén dolgozni. Szerencsére jöttek is eredmények, bíztató, hogy ott vagyunk közel a mezőnyhöz. Nincs nagy pontkülönbség a középcsapatok és a hátsó régióban lévő egyesületek között.

Visinka Ede elmondta, hogy amint a klubhoz került, azonnal belevetette magát a munkába, véleménye szerint látványosan javult is a játékuk, de eredményességben ez még nem látszott meg kezdetben.

– A vereség ellenére már Budafokon sem játszottunk rosszul, Szombathelyen pedig kimondottan jól. A Szentlőrinc ellen a legjobb játékunkat produkáltuk, a Diósgyőr ellen pedig már érződött, hogy több van a csapatban, mint amit a tabellán elfoglalt helye mutat. Szerencsétlen helyzetekből kaptunk bizonyos szituációkban gólokat, tizenegyeseket hibáztunk, de olyan is előfordult, hogy egy hibából kaptunk gólt. A Diósgyőr ellen a végén nagyon nyomtunk, de egy kontrából gólt szereztek. Ott már látszódott, hogy ennek a csapatnak van tartása, valamilyen szinten játéka is. Sok játékos magas színvonalon futballozott, érződött az is, hogy ki fogunk jönni abból a helyzetből, amiben voltunk – mondta Visinka.

A fordulópontot éppen a Csákvár elleni idegenbeli siker jelentette, ahol ugyan nem játszott jól, de rendkívül motivált volt a Tiszakécske. Ez megadta a lendületet, hiszen ezután a Vasas ellen is barvúr győzelmet arattak.

– A Siófok ellen úgy gondolom, hogy kiürültek az akkumulátorok, értékelte tovább az őszi teljesítményt Visinka Ede. – Két hét válogatott szünet után játszottunk ellenük, pontosan akkor, mikor elindult egy felefelé ívelő folyamat. Hatvan percig jól játszottunk, de utána kaptuk a gólokat, elúszott a találkozó. Ezt követően jött a megyei rangadó a Kecskeméti TE ellen. Ebbe a mérkőzésbe fanatikusan álltak bele a játékosok, de nem lehet vitatni azt sem, hogy szerencsénk volt, mert a kecskemétiek két tizenegyest is kihagytak. Azt gondolom, hogy nem játszottunk alárendelt szerepet, bár tőlünk két játékost is kiállítottak. Kellet a szerencse is hozzá, de ha nem lettünk volna egyben, akkor nem tudtunk volna győzni. Szolnokon sok hiányzók volt, onnan mindig nehéz pontot elhozni, de nekünk sikerült. Azt követően volt megint egy bravúros győzelmük a Pécs ellen, ahol nagyon jól játszottunk. 

A Győr ellen többet szerettünk volna kihozni magunkból, azt hiszem egy döntetlent megérdemeltünk volna. Az utolsó meccsre elfogyott egy kicsit a muníciónk

 – zárta le az őszt Visinka.

Visinka Ede hozzátette még, hogy a tél folyamán meg kell erősíteni a csapatot. Nem akarnak sok játékost hozni, mert a csapatnak kialakult egy váza, amire lehet építeni, de kell a friss erő. Kemény munka vár a TLC-re, nem csak a felkészülésben, de a tavaszi fordulókban is. A bejnokság zárását követően passzív pihenőt kaptak a játékosok, de a két ünnep között már egyéni programokat kell nekik teljesíteni. A Tiszakécskei LC január 3-án kezdi meg a felkészülést, míg a Merkantil Bank Liga küzdelmeit január 30-án Nyíregyházán folytatják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában