rögbi / galériával

2021.10.09. 20:38

A rögbit ünnepelték Kecskeméten

Egész napos rögbi fesztivált szervezett szombaton a Kecskeméti Atlétika és Rugby Club a Széktói Stadion Atlétikai Centrumában. A felnőtt együttes bajnoki mérkőzése mellett a fiatalok és az öregfiúk is megmérkőztek.

Kovács Nóra

A KARC évek óta futtatott iskolai rögbi programja a pandémia miatt tavaly nem valósulhatott meg, szeptemberben azonban sikerült hét Általános Iskola részvételével újra indítani, melynek záróakkordja egy városi torna volt. Az iskolák testnevelői tanárainak bevonásával közel 200 gyermek vett részt 4 héten keresztül rögbi foglalkozásokon. A fiatalok körében sikert aratott a kezdeményezés, hiszen összesen 22 fiú és lány csapat versengett két korosztályban szombaton 10 órától.

– Jó hangulatúak voltak a mérkőzések. Kettős célja van az ilyen iskolák közötti tornáknak. A sportág megismertetése és népszerűsítése, illetve a téves ismeretek, hogy a rögbi az az amerikai foci eloszlatása mellett az utánpótlás bővítése – nyilatkozta Németh Krisztián, a KARC szakmai vezetője. – Ez most hét felső tagozatban megtörtént, jövő héttől pedig kiderül, hogy mennyien csatlakoznak edzeni, ugyanis indítunk egy új kezdő csoportot, ahol az ősz folyamán felzárkózhatnak a rögbi alapismeretekből és tavasszal, a téli alapozás után az utánpótlás gárdánkkal tudnának együtt készülni.

A diáktornát követően 14 órától a KARC NB I.-es felnőtt csapata lépett pályára a Szegedi Gorillák ellen. A félidőben 6–12 volt az állás, végül 6–43-as vereséget szenvedett a Kecskemét.

– Nem számszerű céljaink vannak jelenleg, hanem hogy az apróbb célokat elérjük a mérkőzésen. Két hete a Budapest Exiles ellen a második félidő tízedik percétől jött egy negyedórás rövidzárlat, ami lezárta a mérkőzést. Most az 55-60. perc között jött egy rövidzárlat, ami eldöntötte a mérkőzést. Sajnos vissza sem tudtunk jönni a találkozó végén, a 60. perctől mintha a pályán sem lettünk volna. Kicsit úgy érzem, hogy feladtuk. Az első félidőben teljesítettük a kitűzött feladatokat, sokat birtokoltuk a labdát. A rögzített szituációinkat meg tudtuk oldani, nem veszítettünk bennük labdát, de megint, amikor pontközelbe kerültünk, akkor sorra hibás döntéseket hoztunk, nem szereztünk célt, pontokat, így meddő volt ez a mezőnyfölény. Ez az egy hiányzott. A többi, a biztos zárt toli, biztos bedobások, az alakzat a pályán, amit gyakorlunk edzéseken, azok mind megvoltak, tudtunk előrehaladni, labdát birtokolni, dominálni, védekezésben sem volt akkora probléma, bár mindenen lehet mindig javítani.

A második félidő viszont kritikán aluli volt, teljes összeomlás. Remélem a játékosokban tudjuk tartani a tüzet és nem könyveli el mindenki, hogy ennyit tudunk, mert tavasszal ezt össze kell rakni és behúzni azt az egy-két meccset.

Illetve az őszi szezonból is van egy Esztergom és egy Debrecen elleni meccs. A Debrecen ellen mindenképpen győznünk kell, hogy ne azon keljen aggódni, hogy másodosztályba kerül a csapat. És egy győzelem esetén akkor kissé jóbb szájízzel fordulhatunk a téli alapozásra – tette hozzá Németh Krisztián.

A nap záróakkordját a jövő és a jelen játékosai után a múlt harcosai jegyezték, 15:30-tól Old Boys torna vette kezdetét. Idén az ország minden pontjáról érkező öregfiúkból verbuvált Észak Ékkövei és Dél Csillagai csaptak össze, kiegészülve a szerb Partizan Belgrád veteránjaival, így emelve nemzetközivé a három csapatos mini tornát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában