labdarúgás / galériával

2021.10.09. 19:04

A Jakabszállás nyerte Fülöpjakabon az alsóházi derbit

Nem elég, hogy igazi szomszédvári derbi a Fülöpjakab és a Jakabszállás összecsapása, ezúttal ráadásul alsóházi rangadó is volt ez a párosítás a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában, hiszen a hét kör után az utolsó előtti helyen álló Fülöpjakabhoz sereghajtóként érkezett a Jakabszállás. És szoros mérkőzésen elvitte a pontokat.

Vincze Miklós

Fülöpszállás-Jakabszállás Megye III. foci Fülöpjakab Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/10/09

Fotó: Mediaworks

Mikor, ha nem most? Ez lehetett a jelszó mind a két csapat háza táján, hiszen mindkét gárda maximális erőforrásokkal, hét-hét bevethető cserével érkezett. Rögtön a kezdő sípszótól férfias küzdelem vette kezdetét, a vezetést a vendégek szerezték meg még az első negyedóra lezárulta előtt. Nagy Richárd kapott egy remek indítást, kilépett, és a kapujából kiinduló Görög mellett okosan gurított a sarokba, 0–1. A 22. percben a hazai Dinnyés Máté ugratta ki Mizsei Adriánt, ő elhúzta volna a kilépő vendégkapus, Menyhárt Péter mellett a labdát, ő azonban elhúzta a lábát, 11-es. Oroszi Gábor állt oda a labda mögé, és a jobbra mozduló kapus mellett higgadtan a kapu bal oldalába helyezett. Az első játékrészben az eredmény már nem változott.

A második félidőben is kiegyenlített küzdelem folyt, ahogy közeledett a hajrá, egyre inkább az lett a külső szemlélő benyomása, hogy aki képes még egyszer betalálni, az alighanem meg is nyeri a két szomszédvár rangadóját. Ehhez nagyon közel állt a hazai csapat a 77. percben, amikor egy kiugratást követően Tímár Péter gurított a hosszú sarok irányába, a labda azonban a kapufáról visszapattant a mezőnybe. Három perc múlva a vendégcsapatnak több szerencséje volt, akkor egy kavarodás után lecsorgó labdát Szegedi Krisztán küldött meg 18 méterről, és be is talált a jobb sarokba. Újabb gól már nem született, így a jobb helyzetkihasználásának köszönhetően megérdemelten vitte el a három pontot a Jakabszállás a küzdelmes, ugyanakkor végig sportszerű mérkőzésen.

Bakró Tibor, a Fülöpjakab edzője: – Csalódott is vagyok meg nem is. Csalódott vagyok amiatt, hogy ma nem sikerült pontot szereznünk, ugyanakkor örülök is, mert egyrészt egy nagyon jó mérkőzést sikerült játszanunk a szomszédvárral, ráadásul a csapatomnak ugyanakkor semmit nem hányhatok a szemére, mentek, hajtottak a srácok becsülettel, de ma sajnos a helyzetkihasználás tekintetében a Jakabszállás jobb volt. Ma elvett tőlünk valamit a foci, de tudjuk, hogy valamikor majd visszaadja.

Garzó András, a Jakabszállás edzője: – Az első félidőben főleg a mezőnyben pattogott a labda, kiegyenlített játék folyt a pályán. Mi tagadás, a második félidő első húsz perce a Fülöpjakabé volt, abban az időszakban nagyon kellett figyelnünk a védekezésünkre. Azt a fázist szerencsésen átvészeltük, és után újra teljesen nyílt lett a küzdelem. A cseréink jól sültek el, ennek is betudható, hogy végül sikerült megnyerni a mérkőzést. Mondanám, hogy megérdemelten, de ha éppenséggel a hazai csapat nyerte volna ezt a meccset 2–1-re, az sem lett volna érdemtelen. Örülünk a fontos három pontnak.

Fülöpjakab SE–Jakabszállás KSE 1–2 (1–1)

Fülöpjakab, 80 néző, vezette: Borbényi Miklós (Ézsiás Gábor, Fekete Bálint)

Fülöpjakab: Görög (Bodor) – Vizi (Pöszmet), Fődi, Szabó Á. (Vakulya), Csáki, Mizsei, Dinnyés, Tímár, Oroszi, Kiss K. (Baráth) Palást. Edző: Bakró Tibor.

Jakabszállás: Menyhárt – Kullai, Bor (Szegedi K.), Lovász (Kovács D.), Vig T., Nagy R., Eszik (Kerényi) Sárai-Szabó, Szegedi R. (Kulman), Lukács, Kovács M. (Vig J.) Edző: Garzó András.

Gól: Oroszi a 20., illetve Nagy R. a 13., Szegedi Krisztián a 79. percben.

Sárga lap: Mizsei a 84. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában