röplabda

2021.10.15. 07:00

A cél a négy közé kerülés

Vasárnap megkezdi szereplését a férfi Extraliga alapszakaszában a ­Kecskeméti RC. A kispadon tétmérkőzésen most debütáló vezetőedző, Nagy József ­együttese 19 óra 30 perces ­kezdéssel a Kistext SE csapatát fogadja a Messzi István Sportcsarnokban.

Nyitray András

A képpel ellentétben nem feltartott kézzel vág neki a bajnokságnak a Kecskeméti RC

Fotó: Bús Csaba

Hosszú felkészülésen van túl a Kecskeméti RC, melynek irányítását nyáron az a Nagy József vette át a Székesfehérvárra távozó Dávid Zoltántól, aki a tavalyi szezonban még játékosként dolgozott a csapat sikereiért. A munkát elvégezte a Kecskemét, némi hátrányt csak az jelenthet az új tréner számára, hogy három légiósuk is az utolsó ­hetekben érkezett meg a csapathoz.

– Azok a srácok, akik a felkészülés elejétől kezdve itt vannak velünk, mindannyian kitűnő fizikai állapotban vannak mostanra – mondta a felkészülés kapcsán Nagy József, a Kecskeméti RC nyáron kinevezett vezetőedzője.

– A teljes keretünk igazából az utóbbi kettő, kettő és fél hétben tudott teljesen összeállni, hiszen akkor érkeztek meg a külföldi légiósaink.

Fizikálisan ők azért még egy kicsit le vannak maradva a többiekhez képest, de ettől függetlenül alakulunk – mondta Nagy József a keretről.

Az esélyeket továbbra is nehéz megítélni, hiszen minden csapat becsülettel erősített a rajt előtt. A Kistext is alaposan kicserélődött, több kitűnő légióssal is bővült keretük, így semmiképpen sem szabad lebecsülni az aktuális ellenfelet. Többek közt magyar bajnok és kupagyőztes játékossal érkeznek Kecskemétre Willian Refatti személyében.

– Sikerült megnéznem néhány videót már ellenfelünkről. Azt tudni kell, hogy igazoltak három brazil játékost, illetve megszerezték a Pénzügyőrtől Refattit is. Nagyon sokat erősödtek, már abszolút nem azt a Kistextet kell elképzelni, melyet tavaly láthattunk.

A képpel ellentétben nem feltartott kézzel vág neki a bajnokságnak a Kecskeméti RC
Fotó: Bús Csaba

Eredetileg idegenben kezdte volna a bajnokságot a Kecskeméti RC, ám végül fogadhatják a Kistextet. Nagy József szerint ennek komolyabb jelentősége nincs, de annak örülnek, hogy hazai közönség előtt kezdhetnek, hiszen sokan még nem is láthatták a nemrég érkező görög–ausztrál Dimiti Szidiropouloszt, valamint a két kubai légióst, Lázaro Fundoroát és Carlos Baseriót.

– Azt gondolom, hogy az nem jelenthet nagy különbséget, hogy az első meccset otthon vagy idegenben kell lejátszanunk. Annak viszont örülünk, hogy hazai nézők előtt kezdhetünk, mert nagyon sokan kíváncsiak a csapatra, az új játékosokat sokan még nem is láthatták. A srácok egyelőre nyugodtak, szerintem én várom a legizgatottabban a meccset, de bízom benne, hogy ők is felpörögnek vasárnapig – mondta az edzőként bemutatkozására készülő Nagy József.

A Kecskeméti RC-nél reálisan és visszafogottan határozták meg a célokat erre a szezonra, ebben továbbra sincs változás.

A klub célja az első négybe kerülés alapvetően a tavalyi ötödik hely után.

– A célunk az, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból minden mérkőzésen. Mi is erősödtünk, ahogy a többi csapat is. Benne szeretnénk lenni a legjobb négyben, ami nem lesz egyszerű feladat – mondta a Kecskeméti RC vezetőedzője.

A bajnoki nyitómeccs vasárnap 19 óra 30 perckor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában