labdarúgás / galériával

2021.09.05. 20:20

Az Ágas nyerte a Fülöp elleni küzdelmes rangadót

A két fordulóból két mérkőzést nyerő Ágasegyháza a négy pontos Fülöpszállást fogadta a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában, a 3. fordulóban. A küzdelmes, végig kiélezett mérkőzést a több ziccert kidolgozó hazai csapat nyerte, megérdemelten.

Vincze Miklós

Ágasegyháza-Fülöpszállás Megye III. foci Ágasegyháza Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/09/05

Fotó: Gulyás Sándor

Napsütés, kiváló idő, népes szurkolótábor fogadta a pályára kivonuló két csapatot. Ennek megfelelően nagy lendülettel kezdtek a felek. A 6. percben a vendég Jóni Zoltán tört előre, Csordás Zoltánhoz passzolt, aki a 16-oson, a kapunak háttal állva felpörgette magának a labdát, majd ollózott. Labdája nem sokkal a bal felső sarok mellett hagyta el a játékteret, de igazi gólveszélyt nem jelentett, mert bármily látványos megoldás volt is, Benkó Bence végig rajta volt.

Az ellenakció során Németh Zsolt passzolt az oldalvonal mellől Mohamadou Abdouramanhoz, aki lekezelte a labdát, majd 15 méterről a vendég kapu jobb sarkába ragasztotta a játékszert, 1–0.

Ezután igyekezett nyomást helyezni a hazaiakra a Fülöpszállás. A 14. percben egy jobb oldali vendég beadást követően Héjjas Levente tisztázott a kapuja előtt mindenkit meglepve úgy, hogy a labda a felső lécről pattant szögletre. Állandósult a vendégfölény, ugyanakkor a ritka hazai kontrák rendre veszélyt jelentettek. A 25. percben Abdouraman vette le mellel a labdát, és varázsolta mesterien a balról a 16-osra betörő Magyar Dávid elé, aki nagy helyzetben lőtt, Varga Tibor azonban szögletre mentett. A 30. percben egy hatalmas vendég kapuskirúgás után Csordás lőtt jobbról, a 16-os sarkáról, Benkó is nagyot védett. Három percre rá Magyar tette ki jobbra Marton elé a labdát, az ő beadását követően Németh már csak a kapussal áll szemben, Varga azonban menteni tudott. A 37. percben újra Németh Adott gólpasszt Abdouramannak. Balról ívelt be, Abdouraman pedig remek ütemben érkezett és hat méterről a hálóba fejelt, 2–0. A 38. percben a vendégek közül Pataki Gábor unta meg, hogy nem sikerül ziccert kidolgozniuk, negyvenméteres bombáját Benkó fogta. Három percre rá Víg Gábor ívelt be szögletet a rövid sarok irányába, a labda elé érkező Nagy Adrián pedig a hosszú sarokba helyezett, 2–1.

Fotó: Gulyás Sándor

Öt perccel az újrakezdés után egy remek hazai akció futott végig a pályán. Horváth Viktor adta be középre Szinkó Ferencnek, aki középről kipasszolt jobbra Németh elé, aki 15 méterről, futtából a kapuba bombázott, 3–1. Az 52. percben egy vendégszögletet követően túl messze szállt labda, és Csordás ugyan csak az oldalvonal előtt érte utol, onnan azonban fordulásból visszaemelt a kapura, Benkó a léc alól tolta ki a labdát. Az 58. percben újabb vendégszöglet kanyarodott a rövid sarok irányába, Nagy Adrián jött ezúttal is a labda elé, és ez alkalommal is a hosszú sarokba pörgetett, 3–2. Három percre rá Marton Richárd vágott ki egy több csellel tarkított nagy szólót, Gudmon Zoltánhoz passzolt, aki nagy lövést adott le középről, Varga azonban bravúrral mentett. Újra egyre nagyobb lett a fülöpszállási nyomás, amely a dolgok természeténél fogva magában hordozta a kontrák veszélyét, különösen, mivel türelmetlennek tűntek a kékek. A 74. percben egy tért ölelő és jó ütemű hazai indításra Varga kijött a kapujából, azonban csak elpiszkálni tudta a rárontó Németh elől a játékszert, felszabadítani nem. A labda a szögletzászló felé tartott, Németh befutotta, és jobbal, éles szögből a léc alá tekert, 4–2. Nagyszerű helyzetfelismerés, káprázatos kivitelezés eredménye volt az újabb hazai találat. Ezt követően egyre többet kellett ápolni, egyre többet állt a játék, amikor pedig ment a játék, a labda egyre többet töltött felszabadító célzatú gyertyák következtében a levegőben, a Fülöpszállás így igazi nyomást már nem tudott gyakorolni a hazaiakra, akik – miután az eredmény már nem változott – megérdemelten nyerték meg a rangadót. A vendégcsapat nagyon sokat dolgozott a pontszerzés érdekében, a hazaiak azonban betartották az örök szabályt, hogy jókor kell gólt rúgni és többet, mint az ellenfél.

Papp Zoltán, az Ágasegyháza játékos-edzője: – Az Ágasegyháza-Fülöpszállás mérkőzés szomszédvárak csatája, ennek megfelelően mindig nagy harcot hoz ez a párosítás. Nem volt ez másként ezúttal sem. Mindkét csapat nagyon felszívta magát, kiélezett mérkőzést vívtunk, helyenként jól játszottunk. A Fülöp olykor meglepet minket azzal, hogy nagyon intenzíven be tudott minket szorítani, helyzeteket viszont mi dolgoztunk ki és azokból mi értékesítettünk többet. Két sérültünk sajnos ismét került, de megyünk tovább, a célok egyértelműek, a keret adott, egy ilyen fontos győzelem után csak azt mondhatom a srácoknak, hogy csak így tovább.

Deák Sándor, a Fülöpszállás játékos-edzője: – Két, véleményem szerint hasonló képességű csapat találkozott. A hazaiak az első játékrészben hamar betaláltak a kapunkba, utána pedig futottunk az eredmény után, és hiába domináltunk, egy újabb bekapott gól miatt a játékrész végén csak szépítésre futotta. A második felvonásban hasonló volt a koreográfia, voltak szakaszok, amikor jelentős fölényben játszottunk, a gólokat viszont a hazaiak rúgták, így gratulálok nekik. Ami a saját csapatomat illeti, sok a sérültünk, és volt, aki kényszerűen sérülten vállalta a játékot, ehhez képest végig partiban voltunk, mindenki hajtott a lefújásig becsülettel, a játékosaim hozzáállásával tehát elégedett vagyok, csak az eredménnyel nem, de még bőven lesz lehetőségünk javítani.

Ágasegyháza SE–Fülöpszállási SE 4–2 (2–1)

Ágasegyháza, 170 néző, vezette: Lakatos Róbert (Szalontai Tibor, Rátkai Ernő)

Ágasegyháza: Benkó – Torbán (Lévai Zs. 46.), Csilics (Lévai M. 70.), Abdrouraman (Gudmon Z. 41.), Németh, Horváth V. , Héjjas (Szinkó 46.), Berényi, Marton, Váczi, Magyar. Játékos-edző: Papp Zoltán

Fülöpszállás: Varga – Pataki, Petrányi (Csernák 88.), Császár, Víg, Dóka (Kovács B. 88.), Jóni (Deák 51.), Csordás, Nagy A., Pusztai V. (Polyák 11.), Pusztai M. Játékos-edző: Deák Sándor.

Gól: Abdouraman a 7., 37., Németh az 50., 74., illetve Nagy Adrián a 43., 58. percben.

Sárga lap: Szinkó 57., Gudmon 83., illetve Petrányi 78., Csordás 83.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában