labdarúgás

2021.08.01. 21:11

A Kunszentmiklós nyerte az ellentétes félidők ágasi edzőmeccsét

A mögöttünk álló idényben a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában a 3. helyen végzett Ágasegyháza a Nyugati csoportban a 4. helyre befutott, idén ősztől szintén az Északi csoportban szereplő Miklósi GYFE csapatát fogadta felkészülési mérkőzésen. Szórakoztató, gólgazdag mérkőzés kerekedett a találkozóból.

Vincze Miklós

Miklósi GYFE

Fotó: Vincze Miklós

Mindkét gárda örült annak, hogy talált ellenfelet a hétvégére, ugyanis mind a kettőnek az eredetileg tervezett ellenfele lemondta hét közben a hétvégére ütemezett edzőmeccsét, így két hoppon maradt csapat talált egymásra vasárnap estére. A hazai csapat a Benkó – Horváth, Váczi, Lévai, Csirics – Gudmon II., Berénbyi, Ebala, Marton – Torbán, Oberna kezdő tizeneggyel futott ki a pályára, a kunszentmiklósiak kezdőcsapata pedig így festett: Beszedics Tamás – Kovács Z., Kovács T., Beszedics Tibor, Hunti – Megyesi, Kelemen, Kévés – Balla, Damásdi, Kasza.

Az első félidőt alaposan megnyomta a hazai gárda, mindjárt a mérkőzés elején betalált, a 10. percben Oberna tört be a bal oldalról és helyezett okosan a hosszú sarokba, 0–1. Továbbra is fölényben játszott a hazai gárda, helyzetek ritkán alakultak ki. Az első játékrész huszadik perce táján nem kevesebb, mint hatvanhét néző figyelte a két csapat küzdelmét, ami két megye hármas csapat edzőmeccsén, aminek az időpontja ráadásul szinte az utolsó pillanatban alakult ki, igen tekintélyes szám. A félidő utolsó negyedórájának az elejét hazai gól vezette be, egy bal oldali bepasszt követően Torbán helyezett a bal alsóba, 0–2. Ezt követően még Ebala és Oberna is megdöngette a vendégek kapufáját.

Ágasegyháza SE
Fotó: Vincze Miklós

A szünetben mindkét edző jócskán cserélt, és nagyot fordult a játék képe.

A kunszentmiklósi Kelemen Adrián öt percen belül kétszer is mattolta a hazaiak kapusát, mind a kétszer középről lőtt a kapu bal alsó sarkába, 2–2-re alakítva az állást.

Érezhetően fölénybe került a Kunszentmiklós, sorra vezették az akciókat, a hazai védők pedig sokat bizonytalankodtak. A félidő derekán a vendég Balla Balázs indult meg a jobb oldalon, és lőtt húsz méterről laposan a bal alsó sarokba, 2–3. Ezt követően igyekeztek egyenlíteni az ágasiak, de csak egy felső kapufáig jutottak, a hazai játékos-edző, Papp Zoltán inkább beadásnak szánt labdája landolt a keresztlécen, a kipattanót követően Torbán lőtt hajszállal a jobb alsó mellé. Miután a 80. perc táján a hazaiaknak az ideiglenesen játékvezetői szerepet vállaló játékosa befújt egy büntetőt a vendégek javára, Megyes kettőre növelte a vendégek előnyét, elegánsan a bal alsó sarokba helyezett, 2–4.

Érdekesség, hogy mind a hat gól az ágasegyházi pálya Kecskemét felé eső kapujának a bal alsó sarkába küldött labdából született.

Ezt a sorozatot szakította meg a hajrában Kévés, aki leszerelt egy hazai védőt, majd balról, éles szögből elegánsan emelt a kapujából kilépő Gudmon I. felett a hosszú sarokba, 2–5–re alakítva az eredményt. Ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg az ellentétes félidők felkészülési mérkőzését a Kunszentmiklós.

Miklósi GYFE
Fotó: Vincze Miklós

Ágasegyháza–Miklósi GYFE 2–5 (2–0)

Gól: Oberna, Torbán, illetve Kelemen 2, Balla, Megyesy, Kévés.

Papp Zoltán, a hazaiak mester így értékelt: – Az első játékrészben jól és tetszetősen játszottunk, amit kértem, azt megvalósították a srácok. A második félidőben cseréltem jó párat, ami – amint utólag kiderült – nem biztos, hogy jó ötlet volt, de egy edzőmeccs azért edzőmeccs, hogy mindenkinek megadhassuk a lehetőséget. Nem mindenki élt vele, ezért a második játékrész feledhetőre, sőt feledendőre sikerült, de nincs semmi probléma, egy előkészületi meccset veszítettünk el, megyünk, dolgozunk tovább.

Lovász Sándor, a kunszentmiklósiak mester lényegesen elégedettebb volt. – Az eleje nem a miénk volt, ez abból is eredhet, hogy későn értünk ide, és nem voltunk eléggé bemelegedve, de a másik oka annak, hogy az első negyvenöt percben feledhető teljesítményt nyújtottunk az, hogy akkor egy teljesen szokatlan felállásban állt fel a középpályánk. Abban az időszakban a hazaiak uralták a középpályát. A második játékrészben jelentős erősítést jelentettek fizikailag a cserék, és akkor már mi tudtuk uralni a középpályát. Hamar visszaszereztük a labdákat, az üres területeket jól bejátszottuk, és a második negyvenöt percben már egyértelműen uraltuk a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában