birkózás

2021.07.22. 21:11

Kadet világbajnok lett a kalocsai Elekes Enikő

A Kozma István Birkózó Akadémia versenyzője, a kalocsai Elekes Enikő csütörtöktől már nem csak kadet Európa-, hanem kadet világbajnok is, miután legyőzte orosz ellenfelét a 65 kilogrammosok világbajnoki döntőjében.

Vincze Miklós

Forrás: Kalocsai SE

Szerdán vívott elődöntőt a budapesti kadet birkózó-világbajnokságon, a Tüskecsarnokban Elekes Enikő, a Kalocsáról indult birkózó, nem mellesleg újdonsült Európa-bajnok, miután bő egy hónappal ezelőtt felülhetett az öreg kontinens trónjára. Elekes Enikő ezt megelőzően két sima győzelemmel jutott a szerdai elődöntőbe, ahol rendkívül szoros mérkőzésen, az utolsó pillanatokban győzte le 4–2-re az indiai Varsa Varsát. A csütörtök esti döntőben az orosz Jekatyerina Olejnyikova volt az ellenfele. Nem sikerült kevésbé izgalmasra a 65 kilogramm fináléja sem, a Kalocsai SE volt versenyzője azonban elképesztő izgalmak közepette fordítani tudott, és végül 10-6-os győzelmet aratva aranyérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában