birkózás

2021.05.11. 13:40

Szép sikereket értek el a kiskunfélegyházi birkózók

Ismét rangos sportesemény házigazdája volt Kiskunfélegyháza. Közel kétszáz kadetkorú, 16–17 éves birkózó mérte össze tudását május 8-án, szombaton a Városi Sportcsarnokban – tájékoztatta hírportálunkat Szabó József, a házigazdák edzője.

Vajda Piroska

Pál Edvin (balról a második) ezüst-, Páli Gergő (jobbra) bronzérmet szerzett a viadalon

Forrás: MW

Szabó József elmondta, nagy volt a tét, mert az első helyezettek vehetnek részt az idei korosztályos Európa-bajnokságon. A sporteseményen Balla László alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, a Magyar Birkózó Szövetség részéről pedig Farkas Tibor főtitkár nyitotta meg a rendezvényt.

A három szakágat felvonultató viadalon összesen százkilencvenhárom birkózó próbált szerencsét. A kötöttfogású és női versenyben egyaránt a Budapesti Honvéd, míg a szabadfogásúban a Vasas bizonyult a legeredményesebb klubnak – sorolta hírportálunknak Szabó József. Azt is hozzátette, hogy a mezőnyben nyolc hazai versenyző is szőnyegre lépett, szép sikerrel. A nők között Kiss Viktória (65 kg-os súlycsoport) felállhatott a dobogó harmadik fokára, míg Tapodi Rebeka (57 kg) negyedik, Tapodi Zsófia (69 kg) ötödik lett.

A szabadfogású fiúk között a Szent Benedek PG Középiskolában tanuló korondi legény, Pál Edvin (51 kg) ezüst-, ugyanebben a súlycsoportban Páli Gergő bronzérmes lett. Továbbá szintén bronzérmet szerzett Biblia Róbert (65 kg), aki ősztől a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia tanulója lesz. Jelenleg otthonában, Szászrégenben készül nevelőedzője, Peres Miklós irányításával – derült ki Szabó József tájékoztatójából.

Pál Edvin (balról a második) ezüst-, Páli Gergő (jobbra) bronzérmet szerzett a viadalon
Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában