Kosárlabda

2021.05.12. 19:32

Papírforma szerint végződött a Kecskeméti KC mérkőzése

A Kecskeméti KC szerda délután a női amatőr NB I. Zöld csoport 29. fordulójában a DVTK Miskolc U23-s csapatát fogadta a Mercedes-Benz Gyár Sport Akadémia épületében.

Kovács Nóra

Forrás: shutterstock.com

Rosszul kezdték a hazaiak a mérkőzést, a bajnoki címért hajtó Miskolc az ötödik percben már 5–18-ra vezetett. A folytatásban már csak egy kosarat szerzett a Kecskeméti KC, így a kilenceik percre elérte a húsz pontos fórt a vendég klub 7–27 volt az állás a tizedik percben.

Hét-nullás rohammal nyitotta a második negyedet az ellenfél (7–34). Bibok vezérletével kozmetikázott az álláson a hazai klub és feljött 22 pontra, de játszma derekára 24 pont lett a vendég előny. A folytatásban kapkodó lett a játék, három percig nem dobott kosara egyik csapat sem. A kosárcsendet Virág törte meg. A nagyszünetig még tudott csökkenteni a különbségen a KKC 25–45 volt az állás.

A fordulást követően egy ideig tartotta magát a DVTK, majd a játék közepén átvette az irányítást a hazai klub és a 29. percre feljöttek kilenc pontra 49–58. A hajrában azonban még tudott távolodni a Miskolc, 51–66-os előnyből vághattak neki a záró felvonásnak.

A negyedik negyedre elfáradt a Kecskemét, ismét pontatlanná vált a játékuk, és a sok eladott labda megbosszulta önmagát. A 37. percre elérte ismét a húsz pontos fórt a Miskolc, a véghajrában pedig nem is engedte közelebb a hazaiakat, 61–83-ra győzött a DVTK Miskolc U23-as csapata.

–Gratulálok az ellenfélnek – nyilatkozta Kónya Levente a Kecskeméti KC vezetőedzője. – Jobban játszottak, mint mi ebben az összetételben. Jelenleg sok hiányzónk van sérülések és érettségi miatt, de az első negyed kivételével helytálltunk, le a kalappal a lányok előtt, mert ez egészen rendben volt.

– Az első és az utolsó negyedben úgy alakult a játékunk, ahogy azt látni szerettem volna, a második és a harmadik negyedben a saját dolgunkat nehezítettük meg. Egyszerű befutásokkal és az ellenfél részéről visszaszedett támadó lepattanókkal nehezítettük a saját dolgunkat – mondta Tóth Tamás a DVTK Miskolc U23-as csapat vezetőedzője. – Görcsössé váltunk, nem voltunk egységesek csapatszinten, de a folytatásban normalizálódott a helyzet és a negyedik negyedben ismét könnyed játékkal és gyorsindításokkal, labdaszerzésekkel, a saját játékunkkal sikerült bebiztosítani a győzelmet.

Kecskeméti KC–DVTK Miskolc U23 61–83 (7–27, 18–18, 26–21, 10–17)

Kecskemét, női amatőr NB I., zárt kapus mérkőzés. Játékvezetők: Drenyovszki Dániel, Szőcs Béla.

KKC: Pettner 9/3, Urbán, Burján 19/3, Bibok 21, Virág 2. Csere: Tasi 6, Viski, Bálind 4. Vezetőedző: Kónya Levente.

DVTK: Kárpáti 9, Csoma 13/3, Frindt 16/6, Oláh 18/6, Suhajda 2. Csere: Simon, Peitl 10, Pomázi, Tóth 5/3, Nagy, Hajdu 2, Szarvas 8. Vezetőedző: Tóth Tamás.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában