úszás

2021.04.20. 17:40

Nagy Zoltán a BÁCSVÍZ KVSC mellett a régióban zajló munkáért is felel

A Magyar Úszó Szövetség 2021. márciusában pályázatot hirdetett meg az ország kilenc régiójában vezetői és vezetőedzői pozíciókra, elsődleges célként a régiókban folyó szakmai munka strukturális átalakítását kitűzve. A Szövetség Elnöksége a Dél-Alföldi régió vezetőedzőjének Nagy Zoltánt, a BÁCSVÍZ KVSC úszószakosztályának vezetőjét, egyben vezetőedzőjét bízta meg 2021. április 12-től.

Nyitray András

Nagy Zoltán

Fotó: BÁCSVÍZ KVSC

– 2018. március 1-je óta dolgozom a BÁCSVÍZ KVSC egyesületében. Az elmúlt három év tapasztalta alapján bátran állítom, hogy kiváló lehetőségek vannak a Dél-Alföldi régióban. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kecskeméti Fürdő és a BÁCSVÍZ Zrt. olyan feltételeket biztosít a részünkre, ami lehetővé teszi a magas színvonalú szakmai munkát, amelyet ezúton is hálásan köszönünk. Az előbb említett támogatásoknak, továbbá a szakmai csapatmunkának köszönhetően a szakosztály eredményei folyamatosan fejlődnek. Ezzel a stabil háttérrel úgy éreztem, hogy nyugodt szívvel pályázhatok a régiós vezetőedzői pozícióra. Nagy öröm, megtiszteltetés és büszkeség számomra, hogy pályázatom sikerrel zárult. Köszönöm a BÁCSVÍZ KVSC-nek, valamint a régió többi szakosztályának támogatását. Mindent el fogok követni annak érdekében, hogy munkámmal megháláljam ezt a bizalmat, mind a magyar úszósport, mind a régió felé is.

Fő feladatom lesz Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megye úszóegyesületeivel való szoros együttműködés,

a Jövő Bajnokai Utánpótlás Program irányítása, illetve hidat kell képeznem a régió kisebb egyesületei, oktatásai és a Magyar Úszó Szövetség között. Ebben partnerem lesz a Szegedi Úszó Egylettől Nagy Attila régióvezető, akivel eddig is kiváló kapcsolatot ápoltam – mondta Nagy Zoltán.

Nagy Zoltán
Fotó: BÁCSVÍZ KVSC

– Ez a kinevezés újabb mérföldkő az egyesület úszószakosztálya életében – fogalmazott Aczél Péter, a BÁCSVÍZ KVSC elnöke. A régiók vezetése korábban is két szinten zajlott, a koordinátori feladatkör helyett 2021-től azonban régiós vezetőedzők tevékenykednek. Ők azok, akik – a régióvezető adminisztratív irányítása alatt – a régióban folyó sportszakmai munkáért elsődlegesen felelnek. Büszkék vagyunk rá, hogy Nagy Zoltán személyében a Dél-Alföldi régió úszósportja összehangolásának, koordinálásának és az ebből adódó fejlődésének letéteményesét vezetőedzőnkben látja a Szövetség Elnöksége. Az egyesület vezetése, illetve az úszószakosztályunk sportszakmai vezetése az elmúlt 4 évben szinte teljesen átalakult, és örömmel tölt el bennünket, hogy versenyzőink kiemelkedő eredményei mellett, a létesítmény fejlesztésére az infrastrukturális pályázatokon elnyert százmilliós támogatási összegen túl szakembereink kiemelkedő teljesítményével is hozzá tudunk járulni a sportág fejlődéséhez, elismertségéhez, ezzel tovább öregbítve városunk és egyesületünk hírnevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában