Kosárlabda

2021.04.17. 20:51

Idegenben is legyőzte a Kaposvárt a Duna Aszfalt DTKH Kecskemét

A férfi első osztályú kosárlabda bajnokság play-out fázisában ahhoz a Kaposvárohoz utazott Váradi Kornél csapata, amelyet egy héttel ezelőtt, hazai pályán nagy csatában egy ponttal győzött le. A mérkőzés ezúttal is kecskeméti sikert hozott, ráadásul simábbat az egy héttel korábbinál. 

Vincze Miklós

Forrás: Shutterstock

Egy Wittmann tempóval ragadta magához a kezdeményezést a Kecskemét, majd a hazaiak is betaláltak, sőt fordítani is tudtak, Rivers büntetői után 5–2 állt a kijelzőn. Többször is megvolt a lehetőségük a vendégeknek az egalizálásra vagy a vezetést megszerzésére, ám vagy eladott labda, vagy pontatlan befejezés miatt maradt a kaposvári vezetés. A 9. percben viszont Kucsera saját pattanóját szedte vissza, és másodjára már nem hibázott, és 11–12-nél már a hírös városiak voltak előnyben. Az első felvonás végül a játék képének megfelelően 14–14-es döntetlennel zárult.

Zsinórban öt ponttal indítottak a folytatásban a somogyiak,

erre Jaramaz triplával tudott válaszolni, 19–17. Krnjajszki büntetői után ismét Jaramaz volt pontos kintről, majd kemény védekezést követően Karahodzics zsákolt, 21–22-re módosítva az állást. Őrizte fórját a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, aztán Dramicanin tanári hármasát követően, 23–28-nál időt voltak kénytelenek kérni a kaposváriak. Curry révén megkezdték a zárkózást, majd Plézer is eredményes volt, 27–28-nál már Váradi Kornél rendelte magához tanítványait. A vezetést sikerült megtartani a félidőig, 29–30 as állásnál mehettek pihenőre a csapatok.

A szünet után a hazai gárdából Rivers villant meg, és juttatta hosszú idő után újra a Kaposvárt a vezetéshez. Cleveland Thomas maradt egyedül, és nem is hibázta el a hármast, 31–33. Hendlein hozta egálra az állást, majd Thomas és Jaramaz mutatta meg tudását, 33–38-ra lépett meg a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Riversnek köszönhetően viszont vissza tudtak kapaszkodni a somogyiak, és három minutummal az etap zárása előtt már csak egy egység volt a differencia, 41–42. Ezt követően viszont újra erőre kaptak a kecskemétiek, és meggyőző játékkal nyolcpontos fórt dolgoztak ki, 47–55.

Az utolsó etapban a hírös városi alakulat ott folytatta, ahol a harmadikban abbahagyta, és Lukács trojkájával már tíz pont fölöttire nőtt a különbség, 47–58. Nem hagyták magukat a kaposváriak, és előbb Curry, majd Rivers volt eredményes, 51–58. Thomas pillanatai következtek, és gyorsan visszaállította a tizenegy pontos differenciát, 51–62. Nagy energiákat mozgósítottak a hazaiak annak érdekében, hogy közelebb kerüljenek, ám nem voltak pontosak a befejezéseknél, míg a túloldalon a fontos pillanatokban mindig volt olyan játékos, aki betalált. Ennek is köszönhetően sikerült újra legyőznie a kecskemétieknek a Kaposvárt, és megszilárdítaniuk az éllovas pozíciójukat a play-out minitabelláján.

– Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, keményen megküzdöttünk a sikerért

– értékelt Váradi Kornél, a kecskemétiek mestere. – A védekezésünk kellően agresszív volt, nem engedtünk tiszta helyzeteket a kaposváriaknak. Egy ilyen támadópotenciállal rendelkező csapatot 57 ponton tartani úgy gondolom, hogy önmagáért beszél. Támadásban is voltak szép megoldásaink, mindig volt olyan játékos, aki tudott pluszt hozni a játékunkba. Ahogyan eddig a centereinket rotáltuk, ezután a légiósokkal is ugyanígy teszünk, hogy a fiataljaink még több lehetőséghez jussanak, és éles szituációkban tudjanak fejlődni.

Kaposvári KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 57-71 (14-14, 15-16, 18-25, 10-16)

Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, Play-out 3. forduló. V.: Benczur Tamás, Török Róbert, Jakab László

Kaposvári KK: Curry 10, Krnjajszki 4, Rivers 18/3, Bogdán, Hendlein 14. Cserék: Milisavljevic 5, Plézer 2, Baki 4. Vezetőedző: Nikola Lazic

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 12/3, Thomas 12/3, Jaramaz 13/9, Kucsera 4, Karahodzics 6. Cserék: Lukács 7/3, Dramicanin 11/6, Fazekas 6, Körmendi. Vezetőedző: Váradi Kornél

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában