labdarúgás / galériával

2021.04.05. 09:48

Az Érsekcsanád nyerte a gólgazdag borotai meccset

A tizenöt kör után a 19 ponttal a 7. helyen álló Borota a 18 ponttal a 8. Érsekcsanádot fogadta a megyei másodosztályú bajnokság Déli csoportjában, a 16. fordulóban. Igazi ki-ki mérkőzés várt tehát a két csapatra, amelyet a fiatalokkal teletűzdelt vendégek nyertek.

Vincze Miklós

Fotó:

Már a tizedik másodpercben büntetőt ítélt a játékvezető, miután egy beívelést követően az egyik hazai védő kézzel ütött bele a labdába. Töttös Dániel biztos lábú ítéletvégrehajtónak bizonyult, 0–1. Alig tíz perc telt el, már egyenlítettek is a hazaiak, a Kovács Zoltán szabadrúgása után kipattanó labdát Nikutovic kotorta be Eke kapujába, 1–1. Csak három percig tervezhette a Borota, hogy hamarosan a vezetést is megszerzi, a 15. percben ugyanis Neszvecskó vállalkozott lövésre közel negyven méterről. A nem túlságosan erős, de kapu irányába tartó lövést majdnem mindenki elengedte, csak a vendég Töttös ért bele egy kicsit, éppen csak annyira, hogy a labda a hazai portást, Katust becsapva a sarokba vánszorogjon, 1–2. Kisvártatva Neszvecskó beadását követően Mucsi Milán fejelt a hazai kapuba, 1–3-ra alakítva az állást.

Tíz perccel az első játékrész vége előtt egy egy Nikutovic-Kopunovic kényszerítőzés után Vujkkovicot ugratták ki, aki ziccerben kilépve higgadtan a kapuba helyezett, 2–3. Újabb gól ebben a játékrészben már nem esett, de így is eseménydús első félidőt láthattak volna a nézők, ha jelen lehettek volna.

A második játékrészben továbbra is nyílt meccs zajlott a pályán, némi hazai fölénnyel. A hazai nyomás hamar góllá érett, az 53. percben Kovács Zoltán végezhetett el éles szögből szabadrúgást, nagy bombagóllal lepve meg a vendégek kapusát, 3–3. Csak négy perc telt el az újabb egyenlítő gól után, amikor egy hazai támadást megakasztottak a vendégek, a hazaiak szabálytalanságot reklamáltak, a vendégek pedig habozás nélkül vezettek egy kontrát, Szarka adott remek labdát Mucsinak, aki ziccerét kihasználva megszerezte a saját maga második, a csapata negyedik gólját, 3–4. Huszonöt percig küzdött a Borota az egyenlítésért, gólt azonban a vendégcsapat szerzett. A hazaiak a saját térfelükön elveszítették el a labdát, Szarka Balázs szerezte meg, egy jó csel után még egy lövőcselt is bemutatott, majd kilőtte a hosszú sarkot, beállítva a 3–5-ös végeredményt.

Szórakoztató, lendületes, gólgazdag, jó mérkőzést vívott a két csapat, amelyet megérdemelten nyert meg a nagyot küzdő vendégcsapat.

Bojic Milisav, a hazaiak vezetőedzője így értékelt a mérkőzés lefújása után: – Ma sajnos nem tudtuk az igazi játékunkat hozni, ugyanis nem sikerült a két kiesett kulcsjátékosunkat pótolni. A lehetőségeink ugyan meglettek volna ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk, ám a mi helyzetkihasználásunk a mai találkozónk meglehetősen gyatra volt, ugyanakkor az Érsekcsanádnak sikerült közel száz százalékos helyzetkihasználást produkálnia. Ehhez és a győzelemhez is gratulálok nekik.

Vörös Dávid, az Érsekcsanád vezetőedzője: – Hetek óta sok a hiányzónk, ezen a hétvégén pedig még a múlt heti kezdőből is hiányzott három alapember, Gergity Norbert, Novotnik Ferenc és Balogh Bálint. Az ő pótlásukra ezúttal is kénytelen voltam az ifihez nyúlni, így aztán Mucsi Milán, Szabó Dániel és Jánosi Péter helyettesítette ezen a hétvégén a felnőtteket, és bebizonyították, hogy az ő mélyvízbe dobásuk jó húzásnak bizonyult. Így aztán amellett, hogy nagyon örülök ennek a mai szép győzelemnek, az is nagy örömöt okoz, hogy a fiataljaim ilyen szépen megállták a helyüket. Harcos, agresszív csapatjátékot mutattunk, nagyot küzdött a csapat. Egy kicsit a szerencse is velünk volt, de ma alaposan megdolgoztunk azért, hogy kiérdemeljük Fortuna istenasszony támogatását.

Borotai SE–Érsekcsanádi KSKE 3–5 (2–3)

Borota, vezette: Vén Krisztián (Tóth István, Turopoli András)

Borota: Katus – Madarász Ádám, Kovács Z., Vujkovic, Tarjányi, Nikutovic, Gáspár, Lukac, Kopunovic (Madarász Ákos 46.), Csorba, Piriczki. Edző: Bojic Milisav

Érsekcsanád: Eke – Szabó D., Taba (Grancsa 85.), Szabó J., Büte (Jánosi 75.), Mucsi (Tába 83.), Töttös D., Szarka (Mityók 88.), Neszvecskó, Szöllő, Töttös B. Edző: Vörös Dávid

Gól: Nikutovic a 13., Vujkovic a 36., Kovács Z. az 53., illetve Töttös D. az 1., Neszvecskó a 15., Mucsi a 20., 57., Szakra a 78. percben.

Sárga lap: Piriczki 20., Lukac 29., Madarász Ádám 34., Szabó A. 62., Madarász Ákos 85., illetve Töttös B. 38., Töttös D. 57., Tába 66., Szabó J. 76., Szabó D. 95. perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában