futsal

2021.03.12. 07:00

Tarolt Deszken a Dirner-Siland Futsal

A 3. fordulóból elmaradt mérkőzést pótolt szerdán este a kecskeméti Dirner-Siland Futsal Club a Csongrád-Csanád megyei regionális futsal­bajnokságban, a sereghajtó Deszk vendégei voltak a hírös városiak.

Vincze Miklós

Sáfrány Dávid négy gólt szerzett

Fotó: Bús Csaba

Bár a Deszk sereghajtó, a Dirner futsalosai a saját kárukon tanulták meg, ráadásul éppen egy Csongrád-Csanád megyei csapat vendégeként, hogy óriási hiba lenne bárkit lebecsülni a tabellán elfoglalt helyezése alapján. Ugyanakkor a Deszk bár Kecskeméten kiadós verést kapott, az elején meglehetősen nehezen adta meg magát. Ezúttal sem történt másként, annyiban változott a forgatókönyv vendégszempontból ijesztőről hajmeresztőre, hogy ezúttal nemcsak kapott gól nélkül úszták meg a kezdő sípszó utáni időszakot, hanem az első percekben háromszor is betaláltak Szabó Viktor kapujába.

A 11. percig meg is őrizték a háromgólos vezetésüket, akkor aztán végre felébredt a vendégcsapat, és Márki Bence három, Szabó Gábor egy találatával öt perc alatt megfordította az állást, valamint miután a félidő zárása előtt még Sáfrány Dávid is betalált, 5–3-as vendégvezetéssel fordulhattak a csapatok.

A második félidőben aztán még egyszer nem hagyta magát meglepni a vendégcsapat, jó hatpercnyi játék után Sáfrány biztonságosra, azaz háromra növelte a vendégcsapat előnyét, innen pedig gáláztak a kecskemétiek, és ennek a részét képezte az is, hogy a mérkőzés lefújása előtt még a kecskeméti kapus is betalált a deszkiek hálójába. A találkozón Márki Bence öt, Sáfrány Dávid pedig négy gólt lőtt az ellenfél kapujába.A kecskemétiek eleinte titkon dédelgetett, majd az idei jó kezdet után már bevallott vágya az volt, hogy a csapatnak a bajnokság zárására sikerüljön feljutnia a képzeletbeli dobogóra. Ez a célkitűzés mára annyiban változott az evés közben jön meg az étvágy közmondás szellemében, hogy a hírös városiak most már az ezüstérem felé kacsingatnak.

Deszk SC–Dirner-Siland Futsal Club 3–13 (3–5)

Deszk, v.: Aczél Tibor, Csöngető Endre, Kőhalmi Attila.

Deszk: Dávid – Varga L., Márkus, Bakó, Lukács. Csere: Laczkó, Szente, Tóth D., Vin­cze.

Dirner-Siland: Szabó V. – Fekete, Szabó G., Márki, Kiss Sz. Csere: Balla, Herczeg, Sáfrány, Takács, Lóczi.

Sáfrány Dávid négy gólt szerzett

Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában