Kézilabda

2021.03.24. 07:00

Nem botlott Kiskunmajsán a Nádudvar

A legjobb négy közé jutás tekintetében már nem volt jelentősége a Kiskunmajsa–Nemesnádudvar mérkőzésnek a megyei első osztályú női kézilabda-bajnokságban, ez azonban nem látszott a két csapat elszántságán.

Tapodi Kálmán

A kétszer harmincperces háború lefújása után újra szent volt a béke

Fotó: Tapodi Kálmán

A maroknyi majsai csapat nagy elánnal vetette magát a listavezető elleni mérkőzésbe, aminek egyértelmű esélyese a nemesnádudvari csapat volt, amely januárban öt góllal verte a Majsát. A Vadmacskák becenévre hallgató hazaiak sokáig tartották a lépést a vendégekkel, akik aligha gondolták, hogy Klein Anna vezető gólját követően csak a 17. percben lesznek újra előnyben (9–10). Akkor azonban az addig jól játszó majsaiak elbizonytalanodtak, egyre több hiba csúszott a játékukba, és a nádudvariak egy 4–0-s szériával fordítottak. A végig remekül irányító Klein külön őrzőt is kapott, de így is sorra születtek a lerohanások végén a könnyű gólok. Jól működtek a nádudvari húzások is, és a szélsőik rendre eredményesek voltak. Tamasi Edit ekkor már elégedett lehetett a teljesítményekkel, hiszen éppen ilyen fegyelmezett védekezést és gyors játékot kért játékosaitól a meccs előtt.

A szünet után sem változott a játék képe, és a 33. percben már összejött a „közte tíz”, azaz 26–16 volt a vendégek javára.

Komáromi Tibor időkérést követően próbálta rendezni a sorokat, de a nyitottabban védekező vendégek így is növelték előnyüket (18–30). A hátralévő időben azonban a hazai­ak mestere homlokán simulhattak a ráncok, mert formás támadások végén elkezdtek felzárkózni Kertész-Farkas Inezék. A vendéggyőzelem ugyan nem forgott komoly veszélyben, de a becsülettel küzdő hazaiak szorosabbá tették a végeredményt.

– Komoly gondokkal készültünk a listavezető elleni találkozóra, hiszen Covid-fertőzés miatt négy játékosunkra és, egyéb okok miatt, két meghatározó átlövőnkre sem számíthattunk – nyilatkozta Komáromi Tibor, a hazaiak mestere. – Szerettük volna a mérkőzést elhalasztani, de ezt a kérést ellenfelünk nem fogadta el. Az első játékrész feléig tisztességesen helytálltak a lányok mind védekezésben, mind támadásban, habár utóbbiban picit bátortalanok voltak. Később viszont akadtak sajnos olyan buta hibáink is, amikre mentálisan fel kell készíteni a lányokat. Arra például nincs idő, hogy a játékvezetővel vitatkozzunk az ítélet miatt, miközben a másik oldalon gólt kapunk. A második félidő eleje sokkolóan hatott rám, mert minden olyan hibát elkövettünk, amikről előtte beszéltünk, hogy mire kell ügyelnünk.

Gyakorlatilag volt egy tízperces rövidzárlatunk, és az időkérés során próbáltam a fejekben rendet tenni.

Kérdeztem a lányokat, hogy mit akarnak: kikapjunk 20 góllal, vagy felejtsük el az eddigi mérkőzést és játsszunk egy tisztességeset a hátralévő időben. Örülök, hogy utóbbi mellett döntöttek, hiszen utána mintha egy teljesen más csapat lett volna a pályán. Így sikerült megnyernünk a második félidőt, amiért megdicsértem őket, mert ebből lehet építkezni. Gratulálunk a nemesnádudvariaknak és sok sikert kívánunk nekik a felsőházi rájátszásban.

– A két pontot mindenképpen szerettük volna hazavinni – értékelt Tamasi Edit, a vendégek edzője. – Az első félidőben azt csinálták a lányok, amit kellett és megbeszéltünk. Az eredmény kedvező alakulását követően azok is pályára léptek, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak. Ekkor már nem úgy működött a játékunk, mint a kezdősorral. Kapkodtak a lányok és sokat hibáztak. Az első játékrésszel elégedett vagyok, a másodikkal kevésbé.

A kétszer harmincperces háború lefújása után újra szent volt a béke
Fotó: Tapodi Kálmán

Kiskunmajsa, vezette: Ubornyák, Hovány.

Kiskunmajsa: Abonyi – Tabajdi 3, Nyári 2, Farkas 5, Molnár 7/3, Kertész-Farkas 8/3, Tarjányi 5. Csere: Pajlovics 2, Ágoston 1. Edző: Komáromi Tibor.

Nemesnádudvar: Horváth – Schauer 4, Petrich Dorina 3/1, Klein 12/7, Petrich Daniella 4, Simon 4, Juhász 2. Csere: Szaniszló (k), Vörös 4, Vinter 4, Kleinné, Kovács, Tamasi, Péter. Edző: Tamasi Edit.

Hétméteresek: 9/7, ill. 8/8. Kiállítások: 12, ill. 8 perc.

A megyei csapatok hétvégi eredményei

NB II., férfi, Délnyugati csoport: Kiskőrösi KS Kft.–Expressz Zálog Mnádasd 19–29, Kiskunhalas UKSC–Tungsram SE 26–37, Satelit SE–Kalocsai KC 25–22, Holler UnFC–Bajai KSE 24–20.

NB II., férfi, Délkeleti csoport: Törökszentmiklósi Székács–Kiskunmajsai KC 33–19.

NB II., női, Délkeleti csoport: Kecskeméti NKSE U22–Bácsalmási PVSE 27–30.

Bács-Kiskun megyei férfi I. osztály: Kecskeméti TE U22–Tiszaalpári SE 51–19, STE-Bs Plastic–Gézengúz UKC 22–25.

Bács-Kiskun megyei női I. osztály: Mizse KC–Kiskunhalas UKSC 31–21, Kiskunmajsai KC–Nemesnádudvari NKSZE 33–37.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában