röplabda

2021.03.07. 18:21

A Kazincbarcika nyerte a bronzérmet

Vasárnap a fővárosban rendezték a férfi röplabda Magyar Kupa bronzmérkőzését. A Kecskeméti RC a Vegyész RC Kazincbarcika csapatával mérkőzött a  harmadik helyért. A találkozót szettveszteség nélkül hozta a Barcika.

Kovács Nóra

Az első szettben 3–4-es állást követően komoly előnyre tett szert a Barcika, de a Kecskemétben 11–17-es hátrányt követően is volt annyi erő, hogy felzárkózzon egy pontra 21–22, de a Ciupa beállása után ismét előnybe került a Kazincbarcika, és 22–25-re megnyerte az első szettet.

A második szett elején irányította a játékot a KRC, 5–5 után sorozatban szerzett négy pontot. A folytatásban felváltva estek a pontok, 15–11 után két pontra zárkózott az ellenfél. Hiába kért időt Dávid Zoltán, 18–19-nél átvette a vezetést a Barcika, mely 23–25-re hozta a második etapot.

A harmadik játékrészt jól nyitotta a Kecskemét, 7–3 után feljött az ellenfél, 8–7 után sorozatban szerzett kilenc pontot a Kazincbarcika, amivel 8–16-os fórra tett szert. 9–19-nél kétszámjegyű lett a különbség. A hajrában már csak szépíteni tudott a KRC. 14–25-el zárult a szett, ezzel 3:0-ra nyerte a mérkőzést a Kazincbarcika, mely bronzéremmel zárta a Magyar Kupát. A KRC a negyedik helyen végzett.

– Az elmúlt nyolc hónapban sem négy pontos előnyben nem tudunk győzni, se négy pontos hátrányból –nyilatkozta Dávid Zoltán, a Kecskeméti RC vezetőedzője. – Amíg ennyire önfejűek és nem azt csinálják, amit én kérek, addig sajnos elég sokszor bele dőlünk ebbe a kardba. Nagyon sokszor makacsok azokban a pillanatokban amikor nem kellene annak lenniük majd nekiállunk kapkodni. Az elmúlt nyolc hónapban csak ilyen meccseket játszunk.

– Nagy gratuláció jár a csapatnak – mondta Toronya Miklós, a Kazincbarcika vezetőedzője. – Örömteli, hogy ezt a bronzmeccset be tudtuk húzni. Tisztában voltunk azzal, hogy másképp alakul majd a meccs, mint bő egy héttel ezelőtt. Ez nehezebb meccs volt, mert a Kecskemétnek ez az egy lehetősége volt arra, hogy érmet szerezzen a szezonban.

Kecskeméti RC–Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (22–25, 23–25,14–25)

Budapest, Magyar Kupa Bronzmeccs, Tillmann Gyula, Jámbor Tamás

KRC: Kaszap 2, Krupánszki 7, Rabeka 1, Argilagos 25, Gebhardt 9, Nagy 4. Csere: Stréli (liberó), Szabó B., Szabó K., Kasnyik, Bogdán, Horváth, Kandulinski, Tüske (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Kazincbarcika: Páez 4, Ciupa 14, Juhász 10, Árva 11, Da Silva 10, Mihalj 7. Csere: Dudás (liberó), Bibók 1, Földes, Budai 1, Péter, Csizmadia. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Ezek is érdekelhetik