labdarúgás / galériával

2021.03.28. 19:22

A bácsalmási ziccerek tengeréből kihalászott egy pontot a Kerek

Alighanem az év meccse címre is pályázhat az a mérkőzés, amelyet Kerekegyházán – zárt kapus lévén – csak néhány rendező láthatott. A megyei első osztályú bajnokság 21. fordulójában a 13. helyen álló Kerekegyháza a 8. Bácsalmást fogadta.

Vincze Miklós

Kerekegháza-Bácsalmás megye I. Kerekegyháza Bács-Kiskun megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/03/28

Fotó: Mediaworks

Hiányzók voltak itt is, ott is – legfőképp a nézőtér tátongott fájóan üresen –, ám a kezdő sípszó után ezzel már senkinek nem volt ideje foglalkozni, hiszen hatalmas lendülettel vetették magukat a küzdelembe a csapatok.

Az első nagy helyzetet a 8. percben dolgozta ki a Bácsalmás; Szabó ívelését követően Lipták került helyzetbe és lőtt jobbról, éles szögből a hosszú sarok irányába, Piránszki azonban szögletre tolta a labdát. Ezt követően újabb nagy helyzet alakult ki, Kovrig a földön fekve mentett. Tíz perc múlva újra Szabó ívelt Liptákhoz, ezúttal a fejére varázsolta a játékszert, a léc alá tartó labdát Piránszki bravúrral ütötte ki. A 20. percben a vendégek kapusának is lett védenivalója, Treiber 25 méterről leadott lövését ölelte magához. A 24. percben Figura szánta el lövésre magát, a kaputól jó huszonnyolc méterről, jobb belsővel megküldött bombája a bal felső sarok irányába tartott, végül a kapufáról kiperdült a labda. A kipattanót követő beadás után Velez fejelt, de nem talált a hálóba. Kisvártatva Plichta eresztett meg egy hatalmas lövést jobbról, Piránszki bravúrral mentett, egy percre rá pedig Zmukic durrantott fölé.

Egyre nyomasztóbb lett a vendégfölény, ugyanakkor minden egyes labdáért óriási csatát vívtak a felek,

az eleve kis méretű kerekegyházi pálya méretérzetét pedig tovább csökkentette Figura és Kovrig a szögletekkel felérő, hatalmas bedobásaikkal.

A 34. percben Plichta beadását Zmumic fejelte kapura előrevetődve. Sokan már bent látták, Piránszki azonban nem, ő a gólvonal előtt megállította a labdát. A 39. percben újra Zmukic került helyzetbe, csakhogy balról, tíz méterről, tiszta helyzetben a hosszú sarok mellé lőtt. A 44. percben Zmukic indiította remek labdával Plichtát, aki leheletfinom mozdulattal elemelte a hazai kapus mellett a labdát, csakhogy néhány centiméterrel a kapu mellett is. Az első félidő ráadásában továbbra is Piránszkinak volt alkalma tovább parádézni, előbb Lipták fejesét tolta a felső lécre, majd a kipattanót követő lövést hárította vetődve a jobb alsó sarok előtt. Abban, hogy gól nélküli állással vonultak az öltözőbe a csapatok, a hazai hálóőrnek óriási szerepe volt.

Nem maradt azonban a végsőkig érintetlen a hálója. A 46. percben egy 11-es gyanús esetet reklamáltak a vendégek, de nem sokáig, ugyanis hamarosan megkapták a futballpályán létező legjobb nyugtatót. A 16-os előtt Plichta kapott labdát, a rárontó védő mellett elpasszolta, majd jobbról, nyolc méterről a hálóba durrantott, 0–1. Az 52. percben Lipták növelhette volna fejesből az előnyt, de a hazai portás eszén nem tudott túljárni. Az 53. percben aztán túl sokat passzolgatott hátul a bácsalmási védelem, addig-addig, hogy Bashiri megszerezte a labdát, majd remek ütemben ugratta ki a Maleczet, aki középen kilépett, és a feszült helyzethez képest elképesztő hidegvérrel helyezett a bal alsó sarokba, 1–1.

Három percre rá egy szögletet követően Lipták emelkedett a lehető legjobb ütemben a legmagasabbra, fejese azonban a felső lécről pattant vissza. A 60. percben egy újabb lendületes vendégakció futott a pályán, Zmukic tálalt jobbról Plichta elé, aki a 16-osra betörve a kapu bal oldalába lőtt; Piránszki csak beleütni tudott a labdába, 1–2. A 74. percben Szabó ívelt be egy szabadrúgást, Lipták az ötösről csúsztatott, Priánszki villámgyors vetődéssel hárított.

Elképesztően nagy küzdelem folyt a pályán, ideges hangulatban, tapintható feszültség közepette,

mégis sportszerű volt a meccs, hiszen mindkét csapat gólt akart rúgni. A 79. percben Benkő bombázott a jobb alsó irányába szabadrúgásból; Piránszki természetesen vetődött és védett. Két percre rá a hazai Cseh bombázott 18 méterről a bal alsó irányába; Tóth Dániel is ott volt a szeren. A 85. percben egy Plichta beadást követően Lipták levette az ötösön a labdát, de szerelték. Két percre rá a hazaiak reklamáltak egy 11-es gyanús esetet, majd a 89. percben a kaputól 30 méterre, középen szabadrúgáshoz jutott a Kerekegyháza. A játékos-edző, Kovrig állt oda a labda mögé, és ballal hatalmas erővel lőtt a bal felső sarokba, alighanem az év gólját szerezve, 2–2-re alakítva az eredményt.

Ezután nem sokkal a játékvezető lefújta a meccset. Érdekes fejlemény volt, hogy mind a két csapat hiányolta a hosszabbítást, akkora lendületben volt mind a két gárda. Hosszabbítás tehát nem volt, úgyhogy a hazaiak azonnal repülhettek a mennyekbe a győzelemmel felérő döntetlennek köszönhetően, a bácsalmásiaknak pedig – akiknél Lipták, vagy Zmukic is egyedül eldönthette volna a meccset – alighanem a valóságosnál is kétszer hosszabbnak tűnhetett az előttük álló 130 kilométeres út hazafelé.

Kovrig Ákos, a Kerekegyháza játékos-edzője: – Egy jól szervezett, nagyon jó Bácsalmással meccseltünk ma. Az első játékrészben rengeteg helyzetük volt, de a kapusunk vagy a kapufa megakadályozta, hogy betaláljanak, és bár fölényben játszottak, az alázat, a szenvedély, az akarás és a szervezettség ma pontot hozott a kerekegyházi csapatnak. Le a kalappal a játékosaim előtt, mert ezer sebből vérzünk, ennek ellenére hétről-hétre becsülettel dolgoznak. Ennek az eredménye, hogy most egy pontot itthon tudtunk tartani egy nagyon jó Bácsalmás ellen. Fizikailag nagyon rendben volt az ellenfél, én pedig bízom abban, hogy ez a hősies küzdelem, amely ma elnyerte jutalmát, elindít minket egy jó úton a tavasz hátralévő fordulóiban, és hogy fogunk még meccseket nyerni is. Nem adtuk fel ma egy percig sem, hittünk abban, hogy ki tudunk egyenlíteni, és ez hála istennek össze is jött.

Teslic Igor, a Bácsalmás vezetőedzője: – Ennyi helyzetet sajnos nem lehet kihagyni büntetlenül. A labdarúgás íratlan törvénye, hogy a helyzetek eltékozlása megbosszulja magát. Ma is ez történt, a 90. percben a hazaiak belső védője büntetett meg minket egy elképesztően nagy góllal. Csak magunknak köszönhetjük a pontvesztést. Ezt a mérkőzést gólokkal kellett volna nyernünk, volt vagy öt kapufánk, és azon kívül hat-hét száz százalékos helyzetünk. Ennyi kihagyott ziccerrel nem lehet meccset nyerni, illetve ennyi kidolgozott ziccerrel vétek nem megnyerni egy meccset. Sajnos ez így alakult, kevéssé vigasztal minket most, hogy nagyiramú, magas színvonalú, jó meccset játszottunk.

Kerekegyházi SE–Bácsalmási PVSE 2–2 (0–0)

Kerekegyháza, vezette: Kócsó Tibor (Bartucz Tamás, Szeles Ádám)

Kerekegyháza: Piránszki – Kovrig, Farkas, Malecz, Fekete, Supka (Cseh 69.), Sörös (Pécsi 75.), Bashiri, Gáspár (Szőke 41.), Szász, Treiber. Játékos-edző: Kovrig Ákos

Bácsalmás: Tóth D. – Zsoldos, Körmöci, Velez (Benkő 68.), Plichta, Figura (Snyehola 46.), Szabó A., Zmukic (Bálint), Liőták, Hajrulovic, Szádeczky. Edző: Teslic Igor.

Gól: Malecz az 54., Kovrig a 89., illetve Plichta a 48., 60. percben.

Sárga lap: Farkas 74., illetve Plkichta 46., Lipták 74., Teslic 87.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában