kosárlabda

2021.02.19. 09:20

Meccset és játékost is veszített a Sólymok

A Nagykőrösi Sólymok a férfikosárlabda NB I. B Piros csoportjában alig két héttel ezelőtt győzelemmel zárta a pécsi, idegenbeli mérkőzését. Ezúttal ők látták vendégül az NKA Pécs csapatát, a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen, továbbra is átmeneti otthonában, Kiskunfélegyházán.

Vincze Miklós

Kovács Soma (Nagykőrös)

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: BUS CSABA

Biztatóan kezdett a hazai csapat, az első negyedben ötpontos előnyre sikerült szert tennie, ezt a fórt azonban a második negyedben a vendégek szlovén légiósuk, Karavdic Sedin vezetésével egy híján ledolgozták, a harmadik negyedben pedig egyenesen robbantottak, hiszen azt a játékrészt tizenhárom ponttal nyerték meg. És mielőtt a hazai gárda a negyedik felvonásban felocsúdhatott volna, végképp elszálltak az esélyek, amikor a Sólymok legeredményesebb játékosa, Kovács Soma fájdalmas arccal terült el a földön, súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedve. Mindez azt is jelenti, hogy nem csak egy fontos mérkőzést, hanem egy újabb kulcsjátékost veszített el a Sólymok.

Egyelőre nem tudni, mennyi időre, egy biztos, a szombati, MAFC elleni mérkőzést újra csak összesen négy bevethető felnőtt játékossal várják a nagykőrösiek. Ez azt is jelenti, hogy óriási súly nehezedik a folytatásban a négy felnőttre és azokra a fiatalokra, akik szerepet kapnak, hiszen a jelenlegi, biztos bennmaradást jelentő 10. helyet mindenáron szeretnék a kőrösiek megőrizni.

– Várható volt, hogy pécsi fiatalok két gyengébb teljesítmény után harmadszor már nem fognak rosszul dobni, főleg a mi puha gyűrűnkre – nyilatkozta Lakosa Zsolt, a hazaiak trénere.

– Pécsett győztünk, ahhoz képest a változás a mai meccsen annyi volt, hogy ellenfelünk nagyon jól dobott. Megérdemelten nyert a Pécs. Számunkra a vereségnél is nagyobb problémát jelent Kovács Soma sérülése. Reméljük, hamar visszatérhet, de nem tudom hogyan fogjuk őt majd addig is pótolni.

– Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez – örvendezett Ivica Mavrenski, a pécsiek mestere.

– Remekül felkészültünk erre a meccsre, és ez végre a pályán is kiütközött. Két rossz hét és két vereség után végre visszatértünk a helyes útra. Döntő volt, hogy végig abban a ritmusban tudtunk játszani, amiben mindig is szeretnénk. Sok sikert kívánok a folytatásra a Nagykőrösnek!

Kovács Soma (Nagykőrös)
Fotó: Petőfi Népe

Nagykőrösi Sólymok–NKA Pécs 78–90 (28–23, 18–22, 17–30, 15–15)

Nagykőrös: Kovács S. 22/12, Mácsai 19/6, Fehér 17/3, Molnár 12/3, Bartos 6. Csere: Mester 2, Jenei, Kónya, Kocsis, Szrapkó, Kakulya, Petrás. Edző: Lakosa Zsolt, Kovács Sándor.

NKA Pécs: Kocsis 4, Benke 18, Karavdic 28, Schere 7,. Lados 7. Csere: Váits 2, Kollár 17, Gáspár 4, Fülöp 3, Rosic. Vezetőedző: Ivica Mavresnki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában