kosárlabda

2021.02.02. 07:00

Legyőzte a Sólymokat a feljutásra esélyes BKG

Veszített a Nagykőrösi Sólymok KE csapata a BKG-Príma Akadémia elleni mérkőzésen.

Vincze Miklós

Molnár Miklós (labdával)

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Utasi Gabriella

Tekintélyes a hiányzók sora a nagykőrösi csapatban, Kovács Somára bokasérülés, Lakosa Ákosra orrtörés, Jókai Mátyásra ujjtörés miatt nem számíthatott Lakosa Zsolt, a Sólymok vezetőedzője, Tóth Márk pedig továbbra is lábadozik. Kónya Levente igazoltan volt távol az edzői teendői miatt. Ezért annak a keretnek az átlagéletkora, amely a BGK-Príma elleni mérkőzésre készült a férfikosárlabda

NB I./B Piros csoportjában, mindössze 22 év volt úgy, hogy a csapatkapitány, Molnár Miklós még emelte is ezt az átlagot a maga 35 évével.

A hiányzók névsorát tekintve aligha meglepő, hogy az első negyedben mindjárt tizenegy pontot vertek a hazaiakra a vendégek, a második etapban pedig kilencet, így lett a félidei állás 38–58. A harmadik etapban tovább növelte az előnyét a vendégcsapat a ponttermelésben élen járó Nagy Botond és Nagy Benedek vezérletével, ebben a felvonásban tizenhárom ponttal gyarapítva a vendégfórt. A negyedik menetet aztán képes volt nyerni a fia­talokkal teli Sólymok, így a végeredmény 106–77 lett a BKG-Príma javára.

– Elégedett vagyok a látottakkal. Minden bizonnyal nagy csata lesz az A csoportba jutásért a Nyíregyháza és a BKG között – értékelt Lakosa Zsolt, a hazaiak mestere.

– Örülök a győzelemnek –nyilatkozta dr. Nagy Ágoston, a vendégek trénere. – Most debütált az új játékosunk, aki egy edzésen vett eddig részt. Próbáltuk a csapat kohézióját megtartani és olyan apróságokra figyelni, amiben ő is részt tud venni. Megtehettük, mert a Nagykőröst az ág is húzza. Ehhez képest tisztességesen helytálltak, az edzőkollégám büszke lehet rájuk. Jobbulást kívánok a sérülteknek.

Molnár Miklós (labdával)

Fotó: Utasi Gabriella / Petőfi Népe

Nagykőrösi Sólymok KE–BKG-Príma Akadémia 77–106 (21–32, 17–26, 16–29, 23–19)

Nagykőrös: Fehér 12/6, Mácsai 13, Molnár 9/3, Jenei 10, Bartos 17/3 Csere: Mester 7, Szrapkó, Kakulya 4, Kasza 3, Kocsis 2, Filep. Edző: Lakosa Zsolt.

BKG: Nagy Botond 18/12, Nagy Benedek 19/15, Buzás 14/6, Armaghani 10/6, Reizer 8. Csere: Nagy S. 14/12, Cooper 12, Halász 4, Opre 3, Szeleczki 4, Molnár, Zsihla. Edző: dr. Nagy Ágoston.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában