kosárlabda

2021.01.25. 20:23

Kikapott Miskolcon a KKC

Vasárnap este a Kecskeméti KC a DTVK Miskolc U23-as csapata ellen lépett pályára a női kosárlabda amatőr NB I. Zöld csoport 14. fordulójában. A kecskeméti csapat az idegenbeli mérkőzésen 23 pontos vereséget szenvedett.

Kovács Nóra

Kiss Virág tizenkét pontot szerzett

Fotó: Bús Csaba

Jól kezdte a mérkőzést a Kecskemét, de a harmadik percben, 4–6 után beragadtak, és a DVTK meglépett 9–6-ra. Három percig nem esett kosár. A nyolcadik percre viszont két számjegyű lett a hazai fór. A 10. percben 24–9-re, a 12. percre pedig húsz ponttal vezetett a hazai csapat.

A folytatásban felváltva estek a kosarak, így a nagyszünetben 44–25 állt az eredményjelzőn. A fordulás után 56–39-re zárkózott a KKC. A harmadik negyed 66–39-re zárult. A záróetapban a Miskolc 18 pontig, a KKC 22 pontig jutott. A Kecskemét 84–61-es vereséget szenvedett.

– A nagyarányú vereség ellenére elégedettek lehetünk mi is – mondta Kónya Levente, a Kecskeméti KC vezetőedzője. – Nem játszottak végig a legjobb felállásukkal, de nekünk ez egy remek lehetőség volt arra, hogy hozzászokjunk ahhoz a sebességhez és ahhoz a technikához, ami a nálunk jóval erősebb csapatokat jellemzi. Amikor bekeményítettek, akkor rendre el tudtak menni öt–tíz ponttal, amikor hozzászoktunk ehhez a sebességhez – ehhez kellett mindig öt-hat támadás –, akkor teljesen rendben volt a játékunk. Nekünk erre kell energiát fordítani, hogy hozzászokjunk ehhez a sebességhez edzésen és mérkőzésen is, és akkor nem érhet minket meglepetés a mérkőzésen, és az első perctől méltó ellenfél tudunk lenni akárkivel szemben.

– Nagyon rossz hozzáállással jöttünk ki a meccsre, dekoncentráltak voltunk, támadásban pedig nagyon lassúak – nyilatkozta Tóth Viktor, a DVTK Miskolc U23-as csapatának vezetőedzője. – Védekezésben is csak helyenként tudtuk felszívni magunkat ezzel a nagyot küzdő és jól hajtó, sok fontos hiányzóval kiálló Kecskemét ellen. Egy kicsit más mentalitással kell mennünk a következő fordulóra. Mivel mi rosszul játszottunk ma, ők pedig lelkesek voltak.

Kiss Virág tizenkét pontot szerzett
Fotó: Bús Csaba

DVTK Miskolc U23–Kecskeméti KC 84–61 (24–9, 20–16, 22–14, 18–22)

DVTK: Suhajda 5, Scholder 1, Szabó 5, Kárpáti 6, Vég-Dudás 5 – Bacsó 8, Márkusz 10, Oláh 9, Frindt 23, Szarvas 2, Peitl 10.

Vezetőedző: Tóth Viktor.

Kecskeméti KC: Bálind 4, Virág, Balogh 5, Viski 2, Baksa 2 – Bibok 17, Kiss 12, Milkovics, Urbán 7, Fekete 8, Horváth 4, Magna.

Vezetőedző: Kónya Levente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában