Labdarúgás

2021.01.17. 15:40

Elfogadják a döntést, csak furcsállják

A megyei első osztályban szereplő Tiszakécskei LC II. csapatától a megyei igazgatóság öt pontot levont. A Kécske II. az őszi záráskor hét ponttal a 13. helyen állt a tabellán, most viszont a 14. helyen vannak és mindössze két pont szerepel a nevük mögött. A miértről Kerpics Ferencet, a Bács-Kiskun megyei Labdarúgó Igazgatóság versenyszervezőjét kérdeztük.

Szentirmay Tamás

Bagi Gábor, a kécskeiek vezetőedzője

Fotó: Szentirmay Tamás

– A levonás azért történt, mert megszegték a szabályokat. Az ismert, hogy a Tiszakécskének két csapata van, az egyik az NB III.-ban, a másik a megyei első osztályban játszik. Az első csapatból maximum három játékos és egy kapus játszhat vissza. A megyei első osztályú csapatnak két olyan mérkőzése volt, a Bácsalmás és a Kerekegyháza ellen, amelyen ennél több játékos szerepelt. A Bácsalmástól 1–0 arányban kikaptak. Mivel nem szereztek pontot, így csak egy büntetőpontot kellett levonni tőlük. A másik mérkőzésükön 4–3 arányban nyertek a Kerekegyháza ellen, így a megszerzett pontjukat, plusz még egy büntetőpontot kellett levonni tőlük. A szabály ilyen esetben az, hogy a meccsen szerzett pontot és egy büntetőpontot kell levonni a vétkestől. A Tiszakécske II. esetében így jött ki az öt pont. Egyébként azért alakult ki náluk ez a helyzet, mert az NB III.-as csapatba fel kellett vinniük több megye egyesben játszó játékost: Káli Tibort, Benkó Bencét, István Lászlót, Pácsa Zoltánt, a magasabb osztályban játszó csapatuknál ugyanis sok volt a sérült. Egyébként a Bácsalmás elleni mérkőzésen, ami az 5. fordulóban volt, még Galacs Erik és Szabó Dávid is pályára lépett. Kerekegyháza ellen a 7. fordulóban pedig Benkó Bence, Pácsa Zoltán, Káli Tibor, István László és Szabó Ádám léptek pályára, így a visszajátszás szabályát sértették meg a tiszakécskeiek. Megértjük, hogy rosszul esik ez a csapatnak, de ez a szabály – mondta Kerpics Ferenc.

Bagi Gábor, a kécskeiek vezetőedzője
Fotó: Szentirmay Tamás

Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük Bagi Gábort is, a Tiszakécskei LC II. edzőjét, aki elmondta, hogy nekik az a furcsa, hogy visszamenőleg vették el tőlük a pontokat, mert a játékosaik (Káli Tibor, Benkó Bence, István László) csak később, amikor már sérülés miatt kevesebb volt az NB. III-as keret, kaptak lehetőséget a magasabb osztályban. Amikor a két mérkőzést játszották, még nem tudták, hogy néhány játékosuk később, szükségből, majd az NB. III.-ban is játszani fog.

– Ez egy furcsa szabály. Nem értem azt, hogy visszamenőleg hogyan lehet levonni pontokat. Mivel az első csapatnál nem volt annyi játékos, kénytelenek voltunk feladni azokat, akiket kértek. Eddig nem volt ezzel probléma, mert korábban nem fogytak el az első csapat játékosai. Most viszont a sok sérülés miatt így alakult. Addig nincs probléma, amíg a mi játékosunk a kispadon ül a magasabb osztályú csapatnál, de ha már egy percet is a pályán tölt, akkor már ahhoz a kerethez tartozik. Elfogadjuk a döntést, csak furcsának tartjuk – mondta Bagi Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában