Röplabda

2021.01.27. 18:34

Egy hétvégén két bajnokit vív a HÉP-Röpke SE

Az alapszakasz utolsó két kihívása vár a női röplabda NB II. Keleti csoportjában a kecskeméti HÉP–Röpke SE számára ezen a hétvégén. Kása Róbert lányai szombaton és vasárnap is pályára lépnek, a terhelés szempontjából némi könnyebbséget jelent, hogy mindkét mérkőzést hazai pályán vívják.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

Az elmúlt hétvégén óriási, százhuszonhárom perces csatában aratott 3:2 arányú győzelmet a HÉP-Röpke SE. A kiegyenlített mérkőzésen aratott szép győzelem lelkileg minden bizonnyal újabb nagy lökést adott a kecskeméti hölgykoszorúnak. Szükségük is lesz a lányoknak a plusz energiákra ezen a hétvégén, hiszen két feladat is vár rájuk.

Szombaton 17 órakor azt a listavezető Szegedet fogadja a kecskeméti gárda, amely az elmúlt években a legfőbb riválisává nőtte ki magát, a megyeszékhely csapatának a találkozója rendre nagy csatákat hozott, kivéve a legutóbbi alkalmat, 2020 októberében ugyanis a Vidux-Szegedi RSE 3:0-ás szett aránnyal múlta felül a HÉP-Röpkét. Van tehát miért visszavágniuk Selmeczy Vandáéknak.

– Komoly küzdelem vár ránk a Szeged ellen – nyilatkozta Kása Róbert, a hírös városiak vezetőedzője. – A Szeged a bajnokságban mindig is nagy riválisnak számított számunkra. Remélem lesz bennünk kellő erő ahhoz, hogy sikerüljön visszavágnunk a legutóbbi ellenük vívott mérkőzésen elszenvedett vereségért.

Vasárnap szintén 17 órai kezdettel lép pályára a hírös városi csapat, akkor a salgótarjáni SBTC-t fogadják. A papírforma szerint a hét utolsó napján egy könnyebb feladat vár a hazaiakra, hiszen a vendégcsapat győzelem nélkül a tabella utolsó helyét foglalja el, ráadásul a kettejük legutóbbi mérkőzésén a kecskemétiek idegenben győzedelmeskedni tudtak az SBTC felett 3:0 arányban.

Ezzel a két mérkőzéssel pedig lezárja a HÉP-RÖPKE SE a bajnokság alapszakaszát és jelen állás szerint nagy esély van arra, hogy elérje a kitűzött célját, vagyis hogy a felsőházban folytathassa a rájátszást.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában