kézilabda

2020.12.20. 07:00

Hosszú idő után ismét pályán a KNKSE

Több mint egy hónap kényszerszünet után játszik ismét bajnokit a Kecskeméti NKSE. De nem csak emiatt nincs könnyű helyzetben a csapat vezetőedzője, hanem azért sem, mert a megszokott kezdősort biztosan nem tudja pályára küldeni.

Borbély Károly

Nincs könnyű helyzetben Varga József vezetőedző

Fotó: Bús Csaba

A női NB I./B Keleti csoportjában szereplő GBB ZRT. Kecskeméti NKSE legutóbb november 13-án játszott bajnokit, majd sok más együtteshez hasonlóan a koronavírus-járvány miatt kényszerszünet várt a társaságra. A hosszú „pihenő” után szombaton folytatja a pontvadászatot a KNKSE, 12 órától a Pénzügyőr otthonában szerepel.

– Nagyon nehéz megítélni, hogy milyen állapotban van a társaság ilyen hosszú kihagyás után – mondta Varga József, a kecskeméti együttes vezetőedzője. – A múlt héten már úgy készültünk, hogy bajnokit játszunk, aztán mégsem tudtunk pályára lépni. Nehéz ilyen helyzetben az optimális mentális és fizikai állapotot fenntartani. A dolgunkat ráadásul nehezíti, hogy sok hiányzónk volt a héten. A megszokott kezdősorunk biztosan nem tud felállni, akiknek pedig pótolni kell a kiesőket, nem tudni, hogy milyen produkcióra lesznek képesek éles helyzetben – tette hozzá a szakember, aki Bab Ágotára biztosan nem számíthat, míg Jámbor-Herceg Réka játéka kérdéses.

– Nem tudom megmondani, hogy milyen formában lesz a gárda a Pénzügyőr ellen. A pillanatnyi helyzethez kell majd alkalmazkodnunk a fiatal, hajtós fővárosiakkal szemben – vélekedett Varga József.

A tréner beszélt arról is, hogy januártól a meccsek előtt kötelező lesz a gyorsteszt, amit szerinte már szeptemberben el kellett volna kezdeni. Tud ugyanis olyan csapatról, amelyiknél volt koronavírusos játékos, de nem jelentették, hanem megkérték a fertőzöttet, hogy maradjon otthon. A KNKSE-nél azonnal lejelentették a beteg játékost, aminek a következménye az lett, hogy tíz nap hatósági karantén várt a csapat minden tagjára, az utcára sem mehettek ki. Mindezek után érthető, hogy nagyon nehéz megmondani, mire lesz képes a társaság a mai mérkőzésen.

Nincs könnyű helyzetben Varga József vezetőedző
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában