súlyemelés

2020.12.04. 16:45

Csapatbajnoki vár a KTE versenyzőire

Tavaly ezüstérmet szerzett, az azt megelőző években azonban zsinórban négy alkalommal is megnyerte a csapatbajnokságot a KTE. A hírös városiak az idén is az aranyéremre pályáznak.

Borbély Károly

A hazai versenyszezon egyik legnagyobb viadalán szerepelnek a KTE súlyemelői

Forrás: KTE

Szombaton rendezik a Budapesti Súlyemelő Központban a sportág egyik legfontosabb hazai viadalát, az abszolút csapatbajnoki döntőt. A versenyen a Győr, a Tata, a Haladás, a Firmitas SC, a Kazincbarcika, az Oroszlány, a BKV-Előre és a Kecskeméti TE sportolói mérik össze erejüket.

– Tavaly ezüstérmet szereztünk, az azt megelőző években azonban zsinórban négy alkalommal is mi nyertünk. A 2019-es csb kapcsán azonban mindenképp meg kell említeni, hogy sérülés miatt nem lépett dobogóra csapatunk egyik legjobbja, Kmegy Máté – mondta Bálint Csaba, a KTE vezetőedzője, akinek az idei viadalon nem kell nélkülöznie Kmegy Mátét. Mellette Árva Cintia, Nagy Dániel, Nagy Noel és Megyeri Dávid indul kecskeméti színekben.

– A Robi-pontok (Adott súlycsoportban a világcsúcshoz mért viszonyszám. A szerk.) alapján számolgatva úgy látom, hogy a BKV, a Kazincbarcika és mi versengünk majd az első helyért. Ha ott vagyunk az első háromban, az már jó lesz, de a hagyományaink köteleznek bennünket, és a bajnoki aranyra pályázunk. A BKV leigazolta Horváth Laurát, a tavalyi crossfit világbajnokság ezüstérmesét. Ő egy sötét ló számunkra, nem tudjuk, hogy milyen teljesítményre képes ebben a műfajban. Biztos, hogy nagy csata lesz, és a pillanatnyi forma dönt az első helyről. Annyi előnyünk van, hogy a versenyt Kmegy Máté fejezi be, tehát tudjuk majd, hogy mire kell mennünk a győzelem eléréséhez. Nagy rajta a felelősség, de rutinos súlyemelő, és mg tudja csinálni a kérteket – tette hozzá Bálint Csaba, akinek nincs sérült versenyzője, inkább a fáradtság okozhat problémát a járvány miatti sűrű versenyprogram miatt. De ez mindegyik klubra igaz.

A hazai versenyszezon egyik legnagyobb viadalán szerepelnek a KTE súlyemelői
Fotó: KTE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában