súlyemelés

2020.12.06. 17:41

Csapatbajnok lett a KTE

Tavaly ezüstérmet szerzett, az azt megelőző években azonban zsinórban négy alkalommal is megnyerte a csapatbajnokságot a KTE. A hírös városiak az idén is elhódították a legjobbnak járó trófeát.

Borbély Károly

Az országos csapatbajnokságra elutazó kecskeméti egység aranyéremmel térhetett haza

Forrás: KTE

Szombaton rendezték a Budapesti Súlyemelő Központban a sportág egyik legfontosabb hazai viadalát, az abszolút csapatbajnoki döntőt. A versenyen a Győr, a Tata, a Haladás, a Firmitas SC, a Kazincbarcika, az Oroszlány, a BKV-Előre és a Kecskeméti TE sportolói mérték össze erejüket.

– A Robi-pontok (Adott súlycsoportban a világcsúcshoz mért viszonyszám – A szerk.) alapján számolgatva úgy látom, hogy a BKV, a Kazincbarcika és mi versengünk majd az első helyért. Ha ott vagyunk az első háromban, az már jó lesz, de a hagyományaink köteleznek bennünket, és a bajnoki aranyra pályázunk – mondta a versenyt megelőzően Bálint Csaba, a KTE vezetőedzője, aki a Kmegy Máté, Árva Cintia, Nagy Dániel, Nagy Noel és Megyeri Dávid alkotta csapatot küldte a dobogóra. A kecskemétiek pedig elhozták a legjobb együttesnek járó trófeát.

A csapatbajnokság végeredménye: 1. Kecskeméti TE (1713 Robi-pont), 2. BKV Előr (1562), 3. Kazincbarcika (1536), 4. Firmitas (1285), 5. Oroszlány (1037), 6. Szombathely (914), 7. Baranyai SE (906), Győr (894).

Büszkék lehetnek tehát a Kecskeméti TE szakemberei, a csapat versenyzői ugyanis jeleskedtek a két hete rendezett egyéni országos bajnokságon is. Árva Cintia – a magyar súlyemelés egyik üdvöskéje – az 59 kilogrammban diadalmaskodott, 73 kg-ban Nagy Noel, 81-ben pedig Kmegy Máté lett magyar bajnok. Utóbbi ötödször léphetett fel a dobogó tetejére, a férfiak abszolút sorrendjében a második helyet szerezte meg, míg a nők abszolút versenyében Árva Cintia harmadikként zárt a viadalon. Jutott ezüst- és bronzérem is a KTE versenyzőinek az egyéni ob-n. A férfiak 96 kilós mezőnyében Nagy Dániel ezüstérmet szerzett, a nők 71 kilogrammos súlycsoportjában Laczi Katalin szintén másodikként végzett, míg a 81 kilósok között Székely Alexandra, a 64 kilósok versenyében pedig Pethő Melinda a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az országos csapatbajnokságra elutazó kecskeméti egység aranyéremmel térhetett haza
Fotó: KTE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában