kosárlabda

2020.12.26. 12:42

Az Alba Fehérvárt fogadja vasárnap a KTE

A férfi NB I. A csoportjában, az alapszakaszban a Duna Aszfalt-DTKH az Alba Fehérvár csapatát fogadja vasárnap este, 17 órai kezdettel, zárt kapus bajnoki mérkőzésen, a Messzi István sportcsarnokban.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

A pécsiek keddi, hazai pályán történt legyőzése után a karácsonyi ünnepek alatt sem állt le egy percre sem a munka a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét gárdájánál, hiszen december 27-én, vasárnap már az Alba Fehérvár érkezik a Messzi István sportcsarnokba.

A kecskemétiek a tizennégy csapatos mezőnyben három győzelemmel, öt vereséggel a tabellán jelenleg a 9. helyet foglalják el

– hazai pályán eddig minden összecsapásukat megnyerték a hírös városiak –, a vendég székesfehérváriak pedig nyolc mérkőzésből aratott hat győzelemmel a harmadik helyen tanyáznak. A találkozó külön pikantériája, hogy az Alba együttesének az a Forray Gábor a vezetőedzője, aki 2020 nyarán tette át székhelyét Kecskemétről Székesfehérvárra.

A bajnokságban minden csapatot sújtott a koronavírus-járvány, nem képeznek ez alól kivételt a Fejér-megyeiek sem, ők csak novemberben tudták megkezdeni a pontvadászat küzdelmeit. A keretük bivalyerős, a magyar válogatott egyik legponterősebb játékosa, Vojvoda Dávid is az ő soraikat erősíti. A bajnokságban kialakult eddigi teljesítményük ennek ellenére remek formát árul el, ám az impozáns mérleg ellenére a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapatának feltett szándéka, hogy

ismét győzelemmel hagyhassa el a pályát, és tovább őrizze hazai veretlenségét.

– Mind a mai napig jó viszonyt ápolok Forray Gáborral, tudtuk mindketten, hogy eljön majd az idő, amikor egymás ellen kell meccselnünk, ilyen a profi sport, nincs ebben semmi különös – nyilatkozta Váradi Kornél, a kecskemétiek vezetőedzője. – Úgy gondolom, hogy egy nagyon erős keretet építettek Székesfehérváron. Hatalmas támadó potenciállal rendelkeznek, dinamikus kosárlabdát játszanak. Vojvoda Dávid kvalitásait senkinek nem kell bemutatni, de rajta kívül is minőségi légiósok és magyar játékosok alkotják a keretüket. A fiatalszabálynak is úgy tudnak megfelelni, hogy korosztályos válogatott játékosokból tudnak meríteni. A Pécs elleni meccs sokat kivett belőlünk, vannak kisebb-nagyobb sérüléseink, de gőzerővel azon dolgozunk, hogy megőrizzük kiváló mérlegünket a Messzi István sportcsarnokban. Fontos lesz, hogy ugyanazzal a harcos játékkal menjünk a pályára vasárnap, mint azt tettük néhány nappal ezelőtt a PVSK ellen.

Nem szabad engednünk, hogy az Alba diktálja a tempót,

és ha fegyelmezetten megvalósítjuk az eltervezett taktikát, akkor felvehetjük a versenyt a bajnokság egyik legjobb csapatával is, akik idegenben is rendre a meccs esélyesének számítanak, bárki ellen is lépjenek parkettre.

Horti Bálint, a kecskemétiek erőssége elmondta, hogy a szokásos munkamenettel készülnek a rangadóra. – A szokásos módon készülünk, sokat videózunk, Forray Gábor figuráit alaposan föltérképeztük, szerintem már meg is tanultuk őket. Az ellenfél kerete egyénileg is rendkívül jó képességű játékosokból áll. Nagyon kell figyelnünk majd a kizárásokra és a gyorsításokra. Mindent el fogunk követni a minél jobb eredmény érdekében, aztán meglátjuk, mi jön ki belőle. Remélem, hogy a fehérváriak több bejglit fogyasztottak, mint mi.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában