súlyemelés

2020.11.25. 17:25

Színes éremgyűjteménnyel ment haza a KTE

Színes éremgyűjteménnyel tértek haza a KTE versenyzői a tatai országos bajnokságról. Ráadásul a klub sportolói az utóbbi időben minden utánpótlás versenyen is remekül szerepelnek. Mindezek azt mutatják, hogy színvonalas munka zajlik a kecskeméti együttesnél.

Borbély Károly

Az ob első napján dobogóra lépő kecskemétiek az edzővel, Bálint Csabával

Forrás: KTE

Büszkék lehetnek a Kecskeméti TE szakemberei, a csapat versenyzői ugyanis jeleskedtek az elmúlt hétvégén rendezett egyéni országos bajnokságon. Árva Cintia – a magyar súlyemelés egyik üdvöskéje – az 59 kilogrammban diadalmaskodott, 73 kg-ban Nagy Noel, 81-ben pedig Kmegy Máté lett magyar bajnok. Utóbbi ötödször léphetett fel a dobogó tetejére, az úgynevezett Robi pontok alapján pedig a férfiak abszolút sorrendjében a második helyet szerezte meg, míg a nők abszolút versenyében Árva Cintia harmadikként zárt a Tatán rendezett viadalon.

Jutott ezüst- és bronzérem is a KTE versenyzőinek. A férfiak 96 kilós mezőnyében Nagy Dániel ezüstérmet szerzett, a nők 71 kilogrammos súlycsoportjában Laczi Katalin szintén másodikként végzett, míg a 81 kilósok között Székely Alexandra, a 64 kilósok versenyében pedig Pethő Melinda a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

– Kifejezetten örülök, hogy ilyen színes éremgyűjteménnyel tértünk haza – mondta Bálint Csaba vezetőedző. – A korábbi években többször nyertünk három-négy aranyat, de akkor a dobogó többi fokán nem nagyon állt versenyzőnk. Fontosnak tartom, hogy sokan indultunk Kecskemétről a tatai viadalon, ami azt jelzi, hogy életképes, és nagyon színvonalas ez a sportág a városunkban. A színvonalat az is mutatja, hogy az utóbbi időben minden utánpótlás versenyen ott vagyunk, és érmeket, értékes helyezéseket szerzünk.

A szakember beszélt arról is, hogy a klub egyik legtapasztaltabb súlyemelője, Laczi Katalin hatalmas csatában lett második, ahogy Nagy Dániel is közel volt az aranyéremhez. Nagy Noel súlycsoportjában öten voltak esélyesek a bajnoki cím megszerzésére. A KTE sportolójának hat jó fogást kellett bemutatnia, hogy ő legyen a legjobb. A sorra kiemelkedően teljesítő Árva Cintia eredménye lassan már nem számít meglepetésnek, annál inkább a tizenöt esztendős Székely Alexandráé, aki csupán egy éve hódol a súlyemelő sportágnak.

Az ob első napján dobogóra lépő kecskemétiek az edzővel, Bálint Csabával
Fotó: KTE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában