Szabadidősport

2020.11.29. 10:14

Szépen zárták le a csonka esztendőt a kiskunfélegyháziak

Vége van a duatlon­szezon­nak, versenyeket sem lehet már rendezni, de azért a kiskunfélegyházi Jogging Plus Sportegyesület tagjai nem álltak le az edzésekkel.

Szentirmay Tamás

Az országos bajnok fiú- és a bronzérmes lánycsapat, középütt Németh László egyesületi elnök

Forrás: Petőfi Népe

– A járványhelyzet miatt Kiskunfélegyházán nincs lehetőségünk már úszásra, de Szentesről kaptunk felajánlást, hogy oda mehetünk úszni, hetente két alkalommal – utalt a jelenlegi nehézségekre Kószó Éva, a Jogging Plus Sportegyesület marketingmenedzsere. – A futóedzések is tovább zajlanak, amit Németh László elnök személyesen tart. A kerékpározás egyelőre a szabadban abbamaradt, a sportolóink otthon ezt görgőn helyettesítik. Az elmúlt időszakban, ilyenkor ősszel és télen, Sportos élet címmel különböző sporttal kapcsolatos előadásokat hallgathattak meg az egyesület tagjai, valamint az érdeklődők, de ez most a vírushelyzet miatt elmarad. A szilveszteri futóversenyünket sem tudjuk megrendezni, pedig azon minden évben több százan indultak. Az elkövetkezendő évben megpróbálunk majd visszatérni a hagyományos rendezvényeinkhez, remélem sikerül – tette még hozzá Kószó Éva.

Az év utolsó versenyén, a balatonboglári duatlon országos bajnokságon a kiskunfélegyházi Jogging Plus Sportegyesület huszonnyolc versenyzővel képviseltette magát, és bajnoki címmel tért haza.

Az 1992 óta működő egyesület az utóbbi időben egyre jobb eredményeket ér el, és szinte valamennyi duatlon és triatlon országos versenyen szereznek érmeket versenyzőik. A kétnapos balatonboglári viadalon kilencszázan indultak. Az időjárás mind a két napon kedvező volt, napsütésben indult a futás, melyet a kerékpározás követett, végül ismét futással értek célba a résztvevők. Az első napon újonc 2 kategóriában a lánycsapat (Szórád Hanna, Takács Luca, Karsai Hédi) harmadik helyen végzett, a fiúcsapat pedig (Kovács Mátyás, Vin­cze Bálint, Pataki Benedek) országos bajnokként állhatott a dobogó legfelső fokára. A második napon, a duatlon mix váltó országos bajnokságon az újonc csapat (Szórád Hanna, Kovács Mátyás,Takács Luca, Vincze Bálint) második helyen ért célba. További csapateredmények. Újonc 1 fiú: 4. hely (Dékány Bence, Szórád Kenéz, Borbás Tamás). Újonc 1 leány: 4. hely (Ficsór Rebeka, Rádi Georgina, Fábián Daniella). Újonc 2 fiú B: 5. hely (Rádi Zénó, Borbás Marcell, Zsigó Attila). Újonc 1 korcsoport, egyéni: 6. Dékány Bence. Felkészítő edzők: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Németh László, Szentesi Szabolcs, Vidovics Zoltán.

Az országos bajnok fiú- és a bronzérmes lánycsapat, középütt Németh László egyesületi elnök
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában