kézilabda

2020.10.10. 07:00

Dobogóra esélyest fogad a Mizse KC 

A dobogóra esélyes Hatvant fogadja a Mizse KC. Vancsics János szerint a találkozó ki-ki meccs lenne, ha nem tartalékos kerettel várnák a Heves megyei együttest.

Borbély Károly

Vancsics János (labdával) két bajnokin eddig 13 gólt lőtt

Fotó: Bús Csaba

A tizenkét csapatos férfi NB I./B Keleti csoportjában két bajnoki meccs után nulla pontjával sereghajtó Mizse KC a hetedik ­pozícióban lévő, egy győztes és egy vesztes meccset maga mögött tudó Hatvant fogadja szombaton 18 órakor a negyedik fordulóban.

– Az első bajnokit a hozzánk érkező Fradi-fakóval játszottuk. A meccs előtti napon megnéztük tévében a Tatabánya–FTC NB I.-es mérkőzést, amelyen nyert a Ferencváros egy nagyon jó Tatabánya ellen. A hozzánk érkező csapatból hárman is kezdők voltak azon a találkozón. Mindez tökéletesen bizonyítja, hogy nagyon jó a Ferencváros utánpótlása. Majd egy csikócsapattal mentünk Ózdra, ahol az utolsó tíz percben rengeteg ziccert elhibáztunk. Ha egy kicsit ügyesebbek, rutinosabbak vagyunk, akkor lehetett volna hozni azt a meccset – mondta Vancsics János, a Mizse KC szélsője, aki ­beszélt arról is, hogy miben látja a gyenge rajt okait: – A felkészülést egy erős kerettel kezdtük, majd sérülések és egyéb betegségek miatt lassan megfogyatkoztunk. Bán Attila, Petrik-Varga Ádám, Szajbert Zsolt és Szrnka Levente sem állt a rendelkezésünkre. Három beállónk kiesett, sokat gyengültünk támadásban és védekezésben. Ott álltunk a bajnokság kezdeténél beálló nélkül, végül a balátlövő Polyák Máté került ebbe a pozícióba.

A tizenhárom találattal Bujdosó Mátéval jelenleg holtversenyben házi gólkirály Vancsicstól megtudtuk azt is, hogy a Hatvant is tartalékosan fogadják, az említett játékosok közül talán Bán ­Attila lehet ott a keretben.

– Ha rendes lenne a keretünk, akkor azt mondanám, hogy ez egy ki-ki meccs lesz a dobogóra esélyes ellen. ­Jelenleg azonban nem mi ­vagyunk a mérkőzés esélyesei, de kitesszük a szívünket, lelkünket, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég. Ha kicsit rossz napot fog ki a Hatvan, akkor azt biztosan kihasználjuk. Sajnos zárt kapus lesz a mérkőzés, pedig nekünk a lajosmizsei drukkerek mindig pluszmotivációt adnak. Nem jó úgy játszani, hogy kong az ürességtől a csarnok, kicsit olyan, mintha edzőmeccsen lépnénk pályára. De lassan már hozzászokunk ehhez, mert mindenhol így van – tette hozzá Vancsics János.

Vancsics János (labdával) két bajnokin eddig 13 gólt lőtt
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában