labdarúgás

2020.10.17. 07:00

Az újonchoz utazik a KTE

A KTE-Hufbau vasárnap idegenben folytatja az NB III.-as bajnokságot a Közép csoportban. A hírös városi együttes 14.30 órától az újonc Körösladány otthonában lép pályára a 14. fordulóban.

Borbély Károly

Károly Bálint (balra) a KTE jelenlegi házi gólkirálya

Fotó: Bús Csaba

A KTE-Hufbau zsinórban hét megnyert bajnoki után 2–1-re kikapott a Dabas-Gyón vendégeként, majd hazai pályán ikszelt (2–2) a Dunaújvárossal szemben. Mindkét találkozón meghatározó játékosok hiányoztak a hírös városi lilák együtteséből. Egyik meccsen sem szerepelt például Kis Balázs és Vágó Levente, az újvárosiak ellen pedig az eltiltott Grünvald Attila sem léphetett pályára.

– Grünvald Attila visszatérhet az eltiltásból, Kis Balázs és Vágó Levente egész héten a csapattal edzett, a szakmai stáb majd eldönti, hogy pályára lépnek vagy sem a Körösladány ellen– mondta Károly Bálint, a KTE támadója, aki kilenc találattal vezeti a házi góllövő listát, az utóbbi két bajnokin azonban nem sikerült kapuba találnia. – Az elmúlt két meccsen nekem sem ment jól a játék, de bízom benne, hogy Körösladányban góllal tudom segíteni a gárdát, és elérjük a célunkat, a győzelmet. Egyébként nem a gólszerzést tartom a legfontosabbnak, egy gólpasszal is bőven megelégszem. A leglényegesebb, hogy a csapatnak menjen a szekér.

A Körösladány–KTE-Hufbau találkozó mindenképp történelmi lesz, hiszen a két klub korábban még nem találkozott egymással bajnokin. A Körösladány először 2009-ben jutottak fel a Békés megyei megyei első osztályba, ahol végül 2013-ban vetették meg végleg a lábukat. 2017-től folyamatosan történelmük legjobb eredményeit döntötték meg, hiszen egy bronz, majd egy ezüst után a legutóbbi csonka szezont az élen zárták. A klubnál ezek után elvállalták a harmadosztályú szereplést.

– Tudjuk, hogy mire figyeljünk Körösladányban, de leginkább arra kell koncentrálnunk, hogy a saját játékunk jól működjön. Szeretnénk visszatérni a sikeres útra, és legalább egy olyan győzelmi sorozatot produkálni, mint amilyen a hétmeccses széria volt a Dabas-Gyón elleni találkozó előtt – tette hozzá Károly Bálint.

Károly Bálint (balra) a KTE jelenlegi házi gólkirálya
Fotó: Bús Csaba

A forduló további párosításai: Budapest Honvéd II.–Majos, 11 órakor. Dabas-Gyón–Taksony, ESMTK–Kozármisleny, Szekszárd–FTC II., Hódmezővásárhely–Paks II., Vác–Újpest II., Iváncsa–Monor, Rákosmente–FC Dabas, Szegedi VSE–Dunaújváros, mindegyik 14.30 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában