súlyemelés

2020.09.30. 16:36

Nagy Noel aranyérmet nyert

Nagy Noel másodszor nyerte meg a MEFOB-ot. A Neumann János Egyetem hallgatója 252 kilós összteljesítménnyel lett aranyérmes.

Borbély Károly

Nagy Noel másodszor nyerte meg a MEFOB-ot

Forrás: NJE

Áprilisban rendezték volna a súlyemelők Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságát (MEFOB), ám a koronavírus-járvány közbeszólt, így szep­tember végén pótolták a viadalt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A megméretésen a kecskeméti Neumann János Egyetemet a GAMF műszaki és informatikai hallgatója, Nagy Noel képviselte, nem is akárhogy: 72 kilogrammos súlycsoportban aranyérmet szerzett (110 kilót szakított, 142-t lökött), pedig a felkészülése nem volt zökkenőmentes.

– Sajnos, mint sok sportág esetében, szinte lehetetlenné vált a felkészülés a koronavírus-járvány miatt – mondta Nagy Noel az egyetem honlapjának nyilatkozva. – Az edzések helyszínének biztosítása nehéz volt minden sportolónak. Számomra az volt az egyedüli könnyebbség, hogy apukámmal otthon kialakítottunk egy helyiséget, ahol tudtunk erősíteni a karanténos időszakban is. Tehát az „edzőterem” már adott volt, tárcsánk azonban nem volt elegendő, viszont a Phoenix Mecano támogatásából be tudtunk szerezni egy-egy plusz tárcsát, amivel már megfelelő súlyokon lehetett dolgozni.

Nagy Noelnek nemcsak a rúdon lévő tárcsák tömegével kellett megküzdenie, hanem a saját testsúlyával is.

– Fogyasztanom kellett egy „keveset” a versenyre, mivel 73 kilós súlycsoportban indultam. Figyeltem az étkezésre már hónapok óta, így tudtam tartani a súlyomat és csak a verseny előtti nap kellett pár órát a szaunában töltenem. A súlycsoportom versenye délben kezdődött, ami nem egy optimális számomra, mivel egyes típusú cukorbetegként kötött az étkezéseim száma és ideje, teli hassal meg nem lehet emelni. Szerencsére erre fel tudtam készülni előre és megoldottam a problémát – tette hozzá az immár kétszeres MEFOB-aranyérmes Nagy Noel, a KTE súlyemelője, akinek a következő versenye a novemberi felnőtt országos bajnokság lesz.

Nagy Noel másodszor nyerte meg a MEFOB-ot
Fotó: NJE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában