röplabda

2020.08.06. 10:37

Hétfőn munkába állt a KRC legénysége

A negyedik szezonját a KRC-nél kezdő Krupánszki Olivér szerint a korábbinál rutinosabb lesz a hírös városi együttes. A négyes ütőnek a nyáron voltak külföldi és magyar kérői is, de végül úgy döntött, hogy Kecskeméten folytatja.

Borbély Károly

Krupánszki Olivér (szemben) nagyon várta már, hogy elkezdődjön a közös munka

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Dávid Zoltán, a férfi Extraligában szereplő Kecskeméti RC vezetőedzője a felkészülés kezdete előtt közel egy héttel azt mondta, nagyon várja már, hogy augusztus 3-án megkezdődjön a munka.

– Én is nagyon vártam már, hisz az előző idény a világjárvány miatt csonkára sikeredett, előbb le kellett állnunk. Kíváncsi voltam az új csapatra, de ahogy látom a többiek is. A két fehérorosz játékost is érdeklődve várom, de ők még nem érkeztek meg – mondta Krupánszki Olivér, a KRC négyes ütője, aki a negyedik szezonját kezdi a hírös városi együttesnél.

– A nyáron akadt kérőm külföldről és magyar élcsapattól is, de úgy voltam vele, ha a külföldi ajánlat nem jön össze, akkor mindenképp Kecskeméten maradok. Örülök, hogy így alakult, mert ebben a kritikus időszakban talán jobb is Magyarországon játszani.

Krupánszki Olivér beszélt arról is, hogy a 2020/2021-es bajnokságra készülő gárdát mindenképp tapasztaltabbnak tartja az előző szezonban szereplőnél.

– A sportág berkeit ismerőknek nem kell bemutatni Kaszap Tamást, Nagy Józsefet és Gebhardt Norbertet sem. Mindhárman évek óta ott vannak a röplabdában, tehát rutinban biztosan előrébb leszünk. Valamint úgy látom – habár csak három napja készülünk –, hogy a csapategységgel biztosan nem lesz gond, és mindenki kijön majd egymással. Az összekovácsolásban sokat segít mindig az alapozás, amikor együtt szenved a társaság. Igaz, a rengeteg futás most mindenki nagy örömére elmaradt, a labda kapta a főszerepet, de a labdás gyakorlatokban is vannak olyanok, amik meglehetősen megizzasztják az embert – tette hozzá Krupánszki.

Krupánszki Olivér (szemben) nagyon várta már, hogy elkezdődjön a közös munka
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában