labdarúgás

2020.08.22. 19:32

Bács-Kiskun nyerte az Andróczki Máté emlékmérkőzést

Harmadik alkalommal találkozott szomorú apropóból, a fiatalon elhunyt labdarúgóra, Andróczki Mátéra emlékezve Bács-Kiskun megye és Csongrád-Csanád megye U 19-es válogatottja. A mérkőzést az idén Kelebián rendezték, és a rendező megye nyerte.

Vincze Miklós

Forrás: Vincze Miklós

A mérkőzésen, amelyet az idei esztendőben is megtisztelt az MLSZ mindkét megyei igazgatóságának az elnöke – Losonczy László (Bács-Kiskun megye) és Nógrádi Tibor (Csongrád-Csanád megye) – is, az első félidőt Béleczki László vezette, segítői Baráth Gábor és Friebert Ágoston voltak, a második játékrészben Barta Norbert dirigált, az asszisztensi feladatokat pedig Gera Ferenc és Szűcs István látta el. A Bács-Kiskun megyei válogatott szakvezetője Molnár László, a bácsalmási ifi-csapat edzője volt Karakas Ferenc, a Kecskeméti LC elnökhelyettese társaságában, a Csongrád-Csanád megye válogatott szakvezetője pedig Kun-Szabó Tibor, Csengele elnöke, edzője volt, a segítője pedig Kócsó Dániel.

A nagy meleg ellenére nagy iramban kezdtek a csapatok. Alaposan bekezdett a rendező megy válogatottja, a Bács-Kiskun megyei együttes ugyanis negyedóra leforgása alatt három gólos előnyre tett szert, Körmöczi és Horváth góljaival. Körmöczi kétszer is betalált. Ezt követően egy kicsit visszavettek a tempóból a csapatok. A Csongrád-Csanád megyei gárda igyekezett rendezni a védekezését, míg a Bács-Kiskun megyeiek láthatóan nem erőltették a támadásokat, inkább a biztos labdabirtoklásra koncentráltak és vártak egy-egy adódó lehetőségre. Az első félidőben az eredmény már nem változott.

A második félidő közepére szorossá tette a mérkőzést a Csongrád-Csanád megyei válogatott. Kiss Szabolcs előbb szépített, majd pár perccel később újabb gólt szerzett. A Bács-Kiskun megyei együttes ezt követően többször lezárhatta volna a mérkőzést, azonban nem tudtak a kapuba találni, így az utolsó negyed óra izgalmasra sikerült. Az utolsó pillanatig a levegőben lógott az egyenlítés, a kapuba azonban már egyik csapat sem tudott a kapuba találni, így az eredmény maradt 3-2, és a vándorserleg is maradt a rendező megyében.

Az emlékmérkőzés az idei évben a korábbiakhoz képest egy megindító elemmel gazdagodott, a találkozó lefújása után ugyanis a két megyei igazgató vezetésével a csapatok együtt utaztak ki a három évvel ezelőtti tragédia helyszínére, ahol Andróczki Máté szülei és testvére társaságában valamennyien egy-egy szál virág elhelyezésével rótták le tiszteletüket. A program végül közös vacsorával záródott.

– Szeretnék köszönetet mondani minden játékosnak, aki a hosszú hétvége ellenére is vállalta a játékot a megyei válogatottakban, valamint a klubjaiknak és az egyesületek vezetőinek, hogy lehetővé tették számukra a részvételt – nyilatkozta a mérkőzést követően Molnár László, az esemény fő szervezője. – Külön köszönöm a két megyei igazgatóság vezetőjének, Losonczy Lászlónak és Nógrádi Tibornak, hogy a rendezvényt szívügyüknek tekintik és évről-évre biztosítják a megrendezés feltételeit, ezen felül pedig személyesen is részt vesznek a rendezvényen, és mindenkinek a segítségét, aki bármilyen formában közreműködött a szervezésben és a lebonyolításban.

Fotó: Vincze Miklós

A két csapat kerete:

Bács-Kiskun: Lengyel Péter (Kiskunhalasi FC) – Patai Gergő (Kecel FC), Treibert Tamás (Kerekegyházi SE), Horváth Balázs (Kiskunfélegyházi HTK), Oberna Dominik (Kecskeméti LC) – Benkő Botond (Bácsalmási PVSE), Görög Nándor (Kiskunfélegyházi HTK) – Vukovits Martin (Mélykúti SE), Gémesi János (Kiskőrösi LC), Horváth Zsombor (Kiskunmajsai FC) „C”– Körmöczi Márk (Bácsalmási PVSE)

Cserék: Telek Vilmos (Kecskeméti LC), Ónodi Attila (Kecskeméti LC), Kovács Jácint (Bácsalmási PVSE), Tóth András (Kecskeméti LC), Makány Nándor (Kiskunfélegyházi HTK), Terbe Roland (Kecskeméti LC)

Edzők: Karakas Ferenc, Molnár László

A Bács-Kiskun megyei csapat
Fotó: Vincze Miklós

Csongrád-Csanád: Szabó Richárd (Mórahalom VSE) – Pappdi Dávid (Ásotthalmi TE), Ottlik Máté (ESK Kiskundorozsma), Sándor Tibor (Fóliaplast-Bordány SK), Magyari Dávid (St. Mihály FC) – Pigniczki Attila (Csengele KSE) „C” – Veszelka Milán (ESK Kiskundorozsma), Trója Gábor (Mórahalom VSE), Lóki Roland (ESK Kiskundorozsma), Nagy Norbert (St. Mihály FC) – Szalai Roland (Mórahalom VSE)

Cserék: Kiss Szabolcs (KSE Balástya) , Gera Levente (KSE Balástya), Kovács Bende (St. Mihály FC), Csanádi Szabolcs (Ásotthalmi TE), Pigniczki Tibor (Csengele KSE), Mihályi Attila (Csengele KSE), Sója Patrik (Fóliaplast-Bordány SK)

A Csongrád-Csanád megyei csapat
Fotó: Vincze Miklós

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában