nagykőrös / galériával

2020.07.18. 16:21

Utolsó szakaszához ért a Kinizsi SE klubépületének kivitelezése

Felpezsdítheti Nagykőrös sportéletét a Nagykőrösi Kini­zsi SE most épülő új klubépülete. Az MLSZ-szabvány szerint tervezett komplexum a klub 66 éves épületét váltja fel, ami megfelelő infrastrukturális alapot biztosít majd ahhoz, hogy immár a város is rendezhessen tornákat. A vezetőség hangsúlyozza, hogy a klubépületnek közösségépítő szerepet szánnak, így nem a futball számára épül, hanem más szakosztályokat is várnak a vadonatúj, modern környezetbe.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

Utolsó szakaszához értek a Nagykőrösi Kinizsi SE vadonatúj klubépületének kivitelezési munkálatai. A 620 négyzetméteres, városi sporttelepen épülő ingatlant októberben kezdték építeni, és várhatóan augusztus végén, szeptember elején vehetik birtokba a sportolók. A klubépület négy öltözővel, az azokhoz tartozó vizesblokkokkal, emeleti lelátóval, terasszal, gyúrószobával és egy nagy közösségi térrel szolgálja majd a helyi sportolók kényelmét. Sohajda Márk, a Nagykőrösi Kinizsi SE elnöke elmondta, hogy a 197 millió forint taotámogatásból és mintegy 186 millió forint önkormányzati önerőből épülő komplexumtól Nagykőrös sportéletének felpezsdülését várják.

– Szeretnénk, ha az új klubépületet minden sportolni vágyó igénybe venné, és el akarjuk oszlatni azt a tévhitet, hogy az épület csak a futballisták számára épül. Célunk, hogy a város közös sportklubja legyen, és szeretnénk, ha visszatérnének ide a különböző szakosztályok. Nagyon fontos, közösségépítő szerepet szánunk a klubépületnek a város életében – mondta Sohajda Márk. – Az épület átvezetést kap a csónakázótóhoz, így az ott szabadidejüket töltő helyiek is betérhetnek a közösségi térbe. Új, többfunkciós parkoló is helyet kap a klubépület előtt, ahová nemcsak a mérkőzések, hanem egyéb városi rendezvények alkalmával is parkolhatnak az érkezők. Az épület energiagazdálkodásának kialakításában szempont volt a fenntarthatóság, energiatakarékosság is.

Az új épületre már szüksége volt Nagykőrösnek, mert a lelátóként is funkcionáló régi, immár 66 éves öltözők nem jelentettek megfelelő infrastrukturális alapot ahhoz, hogy tornát rendezzenek a városban. – A közösségépítő szerep mellett célul tűztük ki, hogy ismét beindulhassanak az utánpótlástornák a városban. Több mint 100 fiatal edz a labdarúgó-szakosztályban, és ezt még szeretnénk bővíteni. Már jelenleg is szinte minden korosztályban tudunk csapatot kiállítani a megyében U7-től U19-ig, de az még hiányzik, hogy tornát is rendezzünk – mondta Sohajda Márk és hozzátette, hogy a szövetség előírásainak teljesen megfelelő klubépülettel már ez is lehetségessé válik.

– Fontos üzenetünk, hogy hosszú távra tervezünk. Ha az előző épület több mint hat évtizedig szolgálta Nagykőröst, úgy az új klubépület is erre hivatott. A tervezéskor figyelembe vettük, hogyha a helyi sportélet bővül, ezt a növekvő igényt is ki tudja elégíteni a klubépület. Azt szeretnénk, ha az új komplexum nyújtotta lehetőségek elősegítenék a város sportéletének fejlődését és minél többen döntsenek úgy, hogy sportolni kezdenek Nagykőrösön. Ennek kiváló alapját vetjük meg az új épülettel – tette hozzá az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában