kézilabda

2020.07.15. 09:51

Csurgóról érkezett a KNKSE jobbszélsője

Múlt hét hétfőn kezdte meg a felkészülést a női NB I./B Keleti csoportjának 2020/21-es szezonjára a GBB Zrt. Kecskeméti NKSE. A csapatba hét új játékos érkezett, köztük a jobbszélső Bab Ágotával, aki az előző idényben a szintén NB I./B-s (Nyugati csoport) Csurgót erősítette.

Borbély Károly

KNKSE edzés Messzi István Sportcsarnok Bab Ágota

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: BUS CSABA

– Marosvásárhelyen születtem, ott kezdtem el kézilabdázni – mesélt a kecskemetinkse.net portálon pályafutása indulásáról Bab Ágota. – A nővéremet követve először asztaliteniszeztem, majd 11 éves koromban váltottam a kézilabdára. Tizenöt évesen, 2012-ben kerültem Magyarországra, az akkor megalakuló Dunaújvárosi Kézilabda Akadémiához. Először Rapatyi Tamás kezei alatt nevelkedtem, majd Takács Józsefné és végül György László segítették a fejlődésemet. Négy évig játszottam az akadémiánál, majd a Duna-Pentnél voltam másfél évig. Tanulmányaimat Budapesten folytattam, ezért egy környékbeli csapathoz mentem, először Pilisvörösvárra, majd a Vasashoz igazoltam, ahol Varga Márta volt az edzőm. Onnan tettem egy kitérőt Csurgóra, ahol Mato Matijevics volt az edző.

Bab Ágota az idén pedig úgy döntött, hogy Kecskemétre igazol. Hogy miért, arról így beszélt: – Jó lehetőséget láttam a fejlődéshez, és egy picit közelebb kerültem a családomhoz is. Szeretem a kihívásokat, ez egy jó esély arra, hogy új helyzetben kipróbáljam magam. A vezetőség nagyon szimpatikus, és a város elhelyezkedése miatt könnyebben megoldható a tanulmányaim folytatása.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt 2019/20-as szezonban a csurgói együttes mind a tizenhét meccsén pályára lépett Bab Ágota, 24 gólt szerzett. Mindez azt jelenti, hogy az egyik alapembere volt a Somogy megyei gárdának. – A legjobb tudásom szerint próbáltam hozzájárulni a csapat fejlődéséhez, sikereihez. Ezt teszem majd a Kecskeméti NKSE-nél is. A szurkolóknak pedig azt üzenem, hogy legyenek türelemmel, amíg összekovácsolódik a csapat, maradjanak kitartóak és jókedvűek – tette hozzá a jobbszélső.

KNKSE edzés
Messzi István Sportcsarnok
Bab Ágota
Fotó: Petőfi Népe

Névjegy

Név: Bab Ágota Gyopár, Állampolgárság: magyar, román

Születési hely: Marosvásárhely, Születési idő: 1997. 03. 26.

Poszt: jobbszélső, Mezszám: 88

Testmagasság: 169 cm, Testsúly: 69 kg

Eddigi klubjai: DKKA (2012/13), Duna-Pent (2015/16), Pilisvörösvár (2017/18),

Vasas SC (2018/19), Csurgói NKC (2019/20)

Legjobb eredményei: NB I.-es juniorbajnokság 3. helyezés

Kedvenc színész: Morgan Freeman

Hobbi: főzés, túrázás, kirándulás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában