íjászat

2020.06.16. 19:43

Újraindult a versenysport a félegyházi Koppányoknál

Több hónapos kihagyás után, újraindult az edzés, majd ezt követően a versenyzés is a félegyházi Koppány Íjászoknál. Kis Mónika csapattag foglalta össze az elmúlt hónapok eseményeit.

baon.hu

Forrás: Turul Koppány Íjászai

A Koppány-íjászoknál hónapokig komoly megszorítások mellett folytak az edzések a koronavírus-járvány miatt. A veszélyhelyzet meghirdetését követően Dinnyés Gyula, a Koppányok vezetője, a Turul Koppány Íjászai HSE edzéseit korlátozta, a közös edzéseket beszüntette. Mindenki a saját otthonában edzett és a saját felszerelésével oldotta meg a felkészülést, ahogy arról korábban mi is beszámoltunk.

Ehhez a váratlan, és eddig ismeretlen helyzethez a Magyar Íjász Szövetség segítő szándékkal reagált, és meghirdette a „Magyar otthon-Maradj formában” nevet viselő pályázatot. A Szövetség célja az volt, hogy a sport, a nehéz körülmények ellenére is megtalálja helyét a mindennapokban, illetve hogy az íjászok formában maradjanak. A Magyar Íjász Szövetség ennek okán 300 db vesszőfogóval kívánta támogatni a vírushelyzet miatt otthonukban edzeni kényszerülő íjászokat, akik 2019-ben legalább harmadosztályú versenyminősítéssel rendelkeztek.

A MISZ pályázatára 6 Koppány-íjász nevezett, és szerencsés módon mind a hatuknak sikerült elnyernie a felajánlott 80x80 centiméteres vesszőfogót, cserebetéttel együtt.

A nyertes pályázók: Bicskeiné Csányi Mária, Csányi József, Kis Mónika, Szeibert Imre, Szólya Imre és Zoboki Botond.

Fotó: Dinnyés Gyula / Turul Koppány Íjászai

A sportrendezvényekre irányuló megszorítások május elején enyhülni kezdtek, ennek okán újraindultak a közös edzések, az akkor hatályos járványügyi előírások betartásával. A több hónapnyi kihagyás, illetve a személyes külső kontroll nélküli egyéni edzés azonban komoly visszaesést eredményezett. A csapat úgy érzi, hogy ennek ledolgozása hosszabb munkafolyamatot igényel majd annál, mint amennyi a járvány miatt elvesztett idő volt. Ennek ellenére azonban új erővel és kedvvel vágtak neki az íjászok a 2020-as szezon első versenyeinek.

2020. június 6. Várpalota

A Koppányok csapata Várpalotára utazott, ahol a szezon első kvalifikációs versenyét rendezte meg a Thury-vár Hagyományőrző- és Sportegyesület a Magyar Íjász Szövetséggel karöltve, a Thury Várban. A két Koppány jól teljesített, mert mindketten meglőtték a kvalifikációs szintet. Balanyi Sándor 449 pont és 62%, Bicskeiné Csányi Mária pedig 390 pont, azaz 54 %-ot lőtt, megszerezve ezzel a jogot az Országos Bajnokságon való részvételre.

2020. június 6. Dévaványa

4 hónap kihagyás után Dévaványán, a Túzok kupán, Kovács Máté az előkelő második helyet szerezte meg.

Fotó: Turul Koppány Íjászai

2020. június 14. Pálmonostora

Ezúttal Pálmonostorán, a Kis Tanyán versenyeztek a Koppányok, a Huszka József Hagyományőrző Egyesület szervezte „Sólyompróba-tortúra” elnevezésű örömíjász versenyen. A Koppányok 14 fővel képviselték Kiskunfélegyházát.

Első helyezést ért el Fekete Katica és Kovács Máté, pusztai íj kategóriában. Harmadik helyezést ért el Zoboki Csenge, Bicskeiné Csányi Mária, Kövecses Zsuzsanna és Dinnyés Gyula. További résztvevők: Balanyi Sándor, Szeibert Imre, Szólya Imre, Patyi Norbert, Kovács László, Fetterné Nagy Tünde, Fetter Tamás, Tamáskovics Gyula, azonban az ő eredményük még nem ismert.

Fotó: Turul Koppány Íjászai
Fotó: Turul Koppány Íjászai

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában