Tenisz

2020.06.04. 20:56

Bardóczky Kornélt szakmai elnökjelöltnek javasolják

A kecskeméti születésű, a tenisz alapjaival a hírös városban megismerkedő Bardóczky Kornélt javasolja a magyar szövetség (MTSZ) szakmai elnökjelöltjének a Vidéki Tenisz, a Teniszezők a Teniszért, valamint a Tiszta Tenisz mozgalom.

Borbély Károly

Bardóczky Kornél

Forrás: PN

Az MTSZ június 12-én tart tisztújító közgyűlést azt követően, hogy május 13-án öt elnökségi tag lemondott tisztségéről. A közgyűlésen ott lesz Bardóczky is, aki elfogadta a jelölést.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény alapján a mozgalmak múlt szombati közös egyeztetésük alapján „elhatárolódnak a szövetség korábbi, súlyos költségvetési hiányt okozó működési anomáliáitól, és azoktól, akik ebben bármilyen aktív vagy passzív szerepet vállaltak”.

A három mozgalomnak az MTSZ új vezetősége felé megfogalmazott követelései között szerepelt, hogy „Alapelvként olyan elnökjelöltet, elnökségi tagokat és vezető tisztségviselőket támogatunk, akik nem voltak részesei az elmúlt évek vezetésének, döntéshozói testületeinek” – szögezték le. „Emellett pedig: versenyzőként és/vagy szakemberként eredményesek voltak a hazai vagy a nemzetközi teniszéletben; és/vagy a gazdasági szférában, szponzorok megnyerésében eredményesen tudják képviselni a magyar teniszt; és/vagy a kormány és a sportállamtitkárság felé a szükséges érdekérvényesítés mellett tudják képviselni a sportágunkat”.

Az egyeztetésen részt vevők közös szakmai elnökjelöltként nevezték meg Bardóczky Kornél többszörös magyar bajnok, a Davis Kupa-válogatottban leghosszabb ideig – 15 éven keresztül – szereplő korábbi játékost.

Az MTSZ tiszteletbeli elnöki pozícióját – amely státusz „kiválóan alkalmas a magyar tenisz nemzetközi sportdiplomáciai képviseletére is” – a mozgalmak „egy nemzetközileg is kiemelkedően sikeres egykori teniszező számára” ajánlanák fel, erre Temesvári Andreát, illetve Taróczy Balázst javasolták.

Bardóczky Kornél
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában