LABDARÚGÁS / GALÉRIával

2020.03.07. 18:59

Döntetlenre végzett a Szállás és a Jánoshalma

Egyfajta bajnoki döntőnek is beillő találkozóra került sor a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulójában, ugyanis a 4. helyen tanyázó Szabadszállás az éllovas Jánoshalmát fogadta. Nagy mérkőzésre volt tehát kilátás, az is lett.

Vincze Miklós

Gyászszünettel indult a találkozó, ugyanis Kender Ferenc, az a nyolcvanöt évet megtért jánoshalmi szurkoló, aki tizenhét éves kora óta támogatja a jánoshalmi csapatot, az elmúlt héten elhunyt.

Az utolsó pillanatban betegség miatt alaposan megfogyatkozott a Jánoshalma, mindössze négy cserejátékossal várták a kezdést, a szükség oly nagy volt, hogy még a cserekapusukat is mezőnyjátékosnak nevezték. Ez azonban nem látszott meg a kezdő sípszót követően, a Jánoshalma ugyanis az első percekben óriási nyomást igyekezett gyakorolni a hazaiakra, bár igazi ziccert kidolgoznia nem sikerült. Már éppen kihúzta a hazai gárda a nehezét, amikor a 15. percben egy vendégakció során Harnos tette ki jobbra a labdát, Babic az alapvonal közeléből középre adott, az érkező Stojanovic Milos pedig középről, tíz méterről a bal felső sarokba helyezett úgy, hogy a talajt mandinernek használva pattintott a ficakba, 0–1. Hat percre rá újra Stojanovic Milos került helyzetbe, Maravic szögletét követően került elé a labda, a nyolc méterről a jobb alsó sarok irányába tartó labdáját azonban a hazaiak mentették.

Ezt követően elkezdett éledezni a hazai gárda, ennek ellenére mégis némileg váratlan, viszont annál szebb volt a hazai egyenlítés a 27. percben: Bajusz adott be középre laposan a jobb oldalról, Csurka átlépte a labdát, Kotliár pedig középről, 18 méterről a jobb felső sarokba helyezett, 1–1. Egyre kiegyenlítettebb küzdelem folyt a pályán. A 33. percben egy jobb oldali beadás Gavulát találta egyedül, a csatár fejese azonban a jobb felső sarok mellett suhant el. A 43. percben Gavula végezhetett el szabadrúgást, a 20 méterről, kicsit jobbról leadott bombája a bal felső sarokba tartott, Urlauber azonban bravúros robinzonáddal szögletre hárított, de csak átmenetileg. A jobb oldali szögletet követően ugyanis Kotliár fejelte vissza középre a balra átívelt labdát, Máruska pedig tíz méterről, kapásból a léc alá bombázott, 2–1. Vezetése után hátrányban vonult az öltözőbe a Jánoshalma a fordulatos első félidő után.

A második játékrész hazai nyomással indult, a kapuba azonban nem találtak be a szállásiak. Ehhez Csurka állt a legközelebb, aki az 55. percben egy beadást mellel levett, majd a lehulló játékszert a bal alsó sarok irányába küldte, Urlauber azonban villámgyors vetődéssel mentett. Ezt követően fokozatosan egyre nagyobb fölénybe került a Jánoshalma, bár kimondott ziccert ebben az időszakban sem sikerült kidolgoznia. A hazaiak előtt lett volna terület a kontrázásra, de – egy-két kivétellel – ők sem tudtak veszélyes akciókat vezetni.

A 86. percben aztán szabadrúgáshoz jutottak a vendégek középről, a kaputól 18 méterre, a labda Szabó Szilárd bombáját követően a jobb alsó sarokban kötött ki, 2–2. A hátralévő percekben mindkét csapat próbálta a maga javára eldönteni a meccset, erre Babicnak lett volna a legnagyobb sansza, a Szabó Szilárd lövését követően lecsorgó labdát ő azonban középről, tíz méterről életerős bomba helyett csúnyán a bal felső sarok mellé-fölé emelte. Az eredmény tehát nem változott, a pontosztozkodás miatt a lefújás után mindkét csapat bosszankodott, a hazaiak azért, mert nyerő helyzetben már csak nyolc percet kellett volna kihúzniuk, a vendégek pedig azért, mert hagyták talpra állni vezetésről a Szabadszállást. Egy biztos: vereséget egyik csapat sem érdemelt volna ezen a küzdelmes, rangadóhoz méltó mérkőzésen.

Szabadszállási SE–Jánoshalmi FC 2–2 (2–1)

Szabadszállás, 220 néző, vezette: Tóth Róbert (Apró Ferenc, Farkas László)

Szabadszállás: Németh – Márkus, Kotliár, Gavula (Zsíros M. 76.), Bajusz, Hegedűs, Máruska, Golovics, Gáspár, Kiss Sz., Csurka (Boldizsár 57.). Edző: Horváth Péter.

Jánoshalma: Urlauber – Szabó Sz., Balázs (Andelic 46.), Stojanovic V., Stojanovic M., Jesic, Harnos, Farkas, Maravic, Babic, Nagy D. Edző: Florin Nenad.

Gól: Kotliár a 27., Máruska a 44., illetve Stojanovic M. a 15., Golovics (öngól) a 86. percben.

Sárga lap: Gáspár 37., Márkus 62., Bajusz 84., illetve Farkas 68., Jesic 68. perc.

Pandur László, a Szabadszállás szakmai igazgatója: – Nem igazságtalan a döntetlen, ettől függetlenül némi hiányérzetem van, hiszen bár nem a játék képe, de az eredmény állása és alakulása alapján nyert meccset adtunk döntetlenre. Az első húsz percben meglepett minket az ellenfél agresszív letámadása no meg a hatalmas szembe szél, azt követően azonban rendeztük a sorainkat, és megfordítottuk az állást. A második félidőben kontrákra játszottunk, igaz, nem csak saját jó szántunkból, hiszen igen alaposan le is támadtak bennünket a jánoshalmai, igazolva a tabellán elfoglalt helyüket. Mindent egybevéve a döntetlennel nem vagyok elégedetlen.

Sarok Attila, a Jánoshalma technikai vezetője: – Három pontért jöttünk. Hamar megszereztük a vezetést, utána azonban érthetetlen módon kapkodott a csapat, és két egyéni hiba következtében a hazai gárda fordítani tudott. A játék képe alapján ugyanakkor nem lehetünk elégedetlenek a döntetlennel, hiszen nagyon meg kellett dolgoznunk érte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában