íjászat

2020.02.23. 07:00

A félegyházi Turul Koppányok ismét dobogóra állhattak

Eseménydúsan indult az év a Turul Koppány Íjász Egyesület számára. Több versenyen indultak már és januárban együttműködést kötöttek az erdélyi tordai cserkészcsapattal.

Sebestyén Hajnalka

A Turul Koppányok és a tordai cserkészek együttműködést kötöttek

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Picasa

Az egyesület vezetőjének, Dinnyés Gyulának régi vágya valósult meg, az erdélyi magyar közösség támogatása révén, ápolva a magyar őskultúrát az íjászat segítségével. A tordai cserkészcsapattal 2019 őszén ismerkedtek meg, a testvérvárosi kapcsolat program keretében, akkor fogalmazódott meg az együttműködés gondolata. Ez a gondolat valósággá vált a közelmúltban, és a tordai Jósika Miklós cserkészcsapat 4 darab íj-, 20 darab vessző- és 6 darab vesszőfogó adományban részesült. Természetesen a felszerelések használatához szükséges oktatást is megkapták a cserkészek és vezetőik.

A Turul Koppányok és a tordai cserkészek együttműködést kötöttek
Fotó: Petőfi Népe

Február újabb versenyekkel folytatódott. Pécsett rendezte meg a Magyar Íjász Szövetség a Teremíjász Országos Bajnokságát. A Koppányok nyolc fővel vettek részt. A fiatalok közül Zoboki Csenge vadászíj minikorosztályban első helyezést ért el, III-as minősítést kapott. Kovács Máté modern pusztai íj minikorosztályban második helyezést és II-es minősítést szerzett. Zoboki Botond modern pusztai íj kadett­korosztályban hetedik helyezett lett. A felnőttek közül Kövecses Zsuzsánna állhatott még fel a dobogóra.

Ugyanitt, a 3D Országos Bajnokságon 28 célon 1+1 lövéssel kellett igazolniuk a vadász­felkészültségüket a versenyzőknek. Kovács Máté remekelt, első lett, ezáltal országos bajnoki címet kapott. Zoboki Csenge mindössze egy ponttal maradt le a dobogóról, így a negyedik helyen zárta az ob-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában