labdarúgás

2020.02.27. 11:23

A bajnokaspiránshoz látogat a Tiszakécske vasárnap

A Duna Aszfalt Tiszakécske LC a Nyíregyházi Spartacus FC-t múlta felül 2–1-re az elmúlt hétvégén, most vasárnap pedig a bajnokaspiráns MTK vár rá.

Szentirmay Tamás

A balszélsőként játszó Simon Márk (labdával) a Tiszakécske színeiben először lőtt gólt bajnoki mérkőzésen

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Szentirmay Tamás

Három mérkőzés, egy pont. Ezzel az idei mérleggel fogadta a Duna Aszfalt Tiszakécske LC múlt vasárnap a Nyíregyházát az NB II.-es bajnokságban. De nemcsak a 2020-as első siker miatt kellett égetően a három pont megszerzése a Tisza-parti alakulatnak, hanem azért is, hogy távolodjanak a kieső zónától. A meccs végül 2–1-es hazai győzelemmel zárult, a TLC góljait Simon Márk (31. perc) és Máté János (48.) szerezte.

– A legfontosabb, hogy sikerült nyerni – mondta a balszélsőként játszó fiatal játékos, Simon Márk. – Az elmúlt hetekben keményen dolgoztunk, és hétről hétre próbáltunk jó játékkal előrukkolni, csak sajnos nem jött a jó eredmény. Külön öröm, hogy gólt tudtam szerezni és nyert is a csapat. Tiszakécskén bajnoki mérkőzésen ez volt az első gólom, de edzőmérkőzéseken már több alkalommal is betaláltam a kapuba. A Nyíregyháza elleni találatom előtt a bal oldalon kaptam labdát, és levittem szinte az alapvonalig. Elég kiszorított helyzetbe kerültem, ezért az első gondolatom az volt, hogy megpróbálom átemelni a kapus felett a labdát. Szerencsére ez sikerült és vezettünk 1–0-ra.

Simon Márk a télen került Tiszakécskére, a Győrből érkezett kölcsönbe egy félévre. Salgótarjánban nevelkedett, majd 10 éves korában került a Vasas Kubala Akadémiához, ahol nyolc évet töltött. Ezt követően Paksra igazolt, ahol három évig játszott a második csapatban, és az NB I.-ben is bemutatkozott. Az elmúlt évben került kölcsönbe Csákvárra, utána pedig fél évig Győrben játszott, szintén kölcsönben. Fiatal kora ellenére elég mozgalmas pályafutást tud felmutatni. Úgy tűnik, hogy Tiszakécskén is stabil labdarúgónak számít. – Nagyon pozitívan fogadott a vezetőség és a csapattársak. Sokat segített ez abban, hogy jól beilleszkedjek a közegbe. Fontos számomra, hogy Tiszakécskén sok játéklehetőséget kapok, ez a fejlődésem szempontjából nagyon kedvező.

Vasárnap 17 órától a bajnokaspiráns otthonában szerepel a TLC. A fővárosiak az elmúlt fordulóban 2–0-ra kaptak ki az Ajka vendégeként. – Nem lesz könnyű pontot, pontokat szerezni az MTK pályáján, de mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a dolgukat. Az edzői stáb sokat elemzi a következő ellenfelet és próbálja megtalálni a győztes taktikát, bízom benne, hogy vasárnapra is kiötlik a legjobb receptet – tette hozzá Simon Márk.

A balszélsőként játszó Simon Márk (labdával) a Tiszakécske színeiben először lőtt gólt bajnoki mérkőzésen
Fotó: Szentirmay Tamás / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában