Univer24

2020.02.16. 15:08

24 óra alatt 63,1 kilométert úszott le Demény Attila

Véget ért vasárnap délelőtt az Univer24 úszómaraton a Kecskeméti Fürdőben. Az ország legtöbb résztvevőt megmozgató uszodai sporteseményen a hosszútávúszók mellett több mint 2600-an szálltak vízbe. A startnál Hosszú Katinka is vízbe ugrott a versenyzőkkel és az iskolai csapatokkal.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A hatodik alkalommal megrendezett Univer24 úszófesztivál idén is telt házas volt. Szombaton és vasárnap 26 iskola csapata szállt vízbe. Velük együtt rajtolt az az öt sportoló, aki az egynapos úszás szabályai szerint 24 órán keresztül úszott a medencében. Szombat estétől mellettük legalább hatfős váltócsapatok mérték össze erejüket 12 órás úszásban.

A 24 órás úszást Demény Attila nyerte, aki 63,1 kilométert úszott egy nap alatt. A második Lengyel Stella lett 55 kilométerrel, míg a harmadik Béry Zoltán 50 kilométerrel. Az éjszakai 12 órás váltóúszást a Vasmacskák csapata nyerte 45,4 kilométerrel, a második helyen a Dombfutás Barátai csapata végzett 44,9 kilométerrel, míg a harmadik a 6 Men csapata lett 41,7 kilométerrel.

Az iskolaalapítvány-támogatási program keretében az iskolák két kategóriában (nagy és kis létszámú) neveztek Kecskemétről és a környező településekről. Az első három legtöbb úszót indító iskola alapítványa 150 ezer, 100 ezer és 75 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapott, a többi iskola között pedig négyszer 50 ezer forintos támogatást sorsoltak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában